Uber Eats oprește livrările la Cluj

Uber Eats oprește livrările la Cluj

Grupul american Uber Technologies a anunţat că serviciul său de livrări Uber Eats îşi va înceta operaţiunile în România, din 4 iunie. Acesta activează aici la Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și București.

Justificarea sa este că unele țări au oferit o cale clară spre a deveni operatorul de livrare a alimentelor online numărul unu sau doi, obiectivul său declarat pentru activitatea Eats. Statele nominalizate sunt România, Cehia, Egipt, Honduras, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina.

În schimb, operaţiunile care vizează serviciile de transport oferite în aceste țări nu sunt afectate de această decizie. Uber a informat că va transfera operaţiunile Uber Eats din Emiratele Arabe Unite către compania Careem.

Operaţiunile care vor fi încetate sau transferate au reprezentat 1% din comenzile brute şi 4% din pierderile înregistrate de Uber Eats în primul trimestru al acestui an. Sumele generate vor fi reinvestite pe pieţele prioritare unde compania se aştepta la un randament mai bun al investiţiilor.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în SUA. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj-Napoca, Braşov şi Timişoara.

Comenteaza