Uberul curățeniei vrea să se întoarcă la Cluj

Uberul curățeniei vrea să se întoarcă la Cluj

Inițiatorii afacerii Cleany, platformă online de legătură între furnizorii și curățenie și persoanele fizice și juridice, vor să se extindă pe piața clujeană, abandonată ințial.

„Mai ţintim trei oraşe: dorim să ne reîntoarcem în Cluj şi avem cerere foarte mare din Braşov şi Constanţa“, a menționat Alex Pană, cofondator al Cleany. Inițiatorii afacerii discută o nouă finanţare, de 300.000 de euro, care să le permită să îşi îmbunătăţească procesele interne şi să se extindă în noi oraşe, conform IT Generation.

Start-up-ul a plecat la drum cu banii fondatorilor, iar ulterior în afacere a intrat şi unul dintre cei mai cunoscuţi investitori în companii de tehnologie din regiune, Călin Fusu, pe care fondatorii l-au abordat pe Facebook, după ce acesta s-a plâns că nu găseşte online servicii de curăţenie.

„Iniţial am pornit din banii noştri, am investit 3.000 de euro la început. Apoi, după ce am văzut că nu mai facem faţă cu numărul de comenzi - aveam foarte multe şi nu reuşeam să le onorăm pentru că erau foarte mulţi clienţi, am mers să căutăm o investiţie către investitorii privaţi şi dintr-o pură întâmplare ne-am întâlnit cu Călin Fusu, de la care am reuşit să ridicăm o finanţare de 150.000 de euro prin august 2019“.

Compania are planuri de extindere şi în afara României, în funcție de rundele de investiţii şi cât de repede reuşește să ajungă în toate oraşele mari din țară. Aeștia și-au propus ca în cinci ani să ajungem măcar în 50 de oraşe.

Comenteaza