Uleiurile de Cluj, pe masa Casei Regale a României

Uleiurile de Cluj, pe masa Casei Regale a României
Făbricuța din Luna a primit calitatea de furnizor al Casei Regale a României pentru uleiurile presate la rece. Titlul a fost înmânat de Principesa Margareta, în numele Regelui Mihai, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Peleș din Sinaia.

“A fost cea mai emoționantă zi din viață mea... am ridicat, în numele tatălui meu, titlul de Furnizor al Casei Regale a României, titlu înmânat de Altețea Sa Regală Principesa Margareta în numele Majestății Sale Regele Mihai. Un vis devenit realitate, o recunoaștere a muncii de mai bine de 15 ani a familiei Tulai, un titlu care ne obligă. Cuvintele sunt prea puține pentru a transmite ceea ce am simțit și am trăit ieri. în cadrul ceremoniei ce a avut loc la Palatul Peleș de la Sinaia. Pot spune doar atât: și visele devin realitate, nu încetați să visați!”, a transmis antreprenoarea Felicia Tulai, pe rețeaua de socializare Facebook. 

Mica fabrică din comuna Luna a devenit celebră şi în străinătate după ce în vară s-a anunţat că uleiul de floarea soarelui presat la rece este considerat drept cel mai bun din Europa, în urma premiului acordat de Institutul de Calitate şi Gust de la Bruxelles. Acesta a participat alături de 1.200 de produse, dintre care cele mai bune au primit stelele aurite corespunzătoare distincției Superior Taste Award: 1* (70-80% din voturi), 2* (80-90*), 3* (90-100%), funcţie de evaluările „în orb” ale unui grup de 20 de somelieri şi bucătari selectaţi de la restaurantele cu stele Michelin. Clasificarea este valabilă trei ani, timp în care stelele pot fi folosite pe etichetele produselor. 
 
După această perioadă, produsele pot participa la o nouă ediţie a salonului, care le permite proprietarilor să îşi sporească numărul de stele. Uleiurile de la Luna participă la toate manifestările la care este implicată asociaţia Produs de Cluj și la manifestările derulate în Europa de către Ministerul Agriculturii. Aceste uleiuri sunt produse din 1998, din nevoia de procesare locală a seminţelor de floarea soarelui pentru consumul familiilor de agricultori din zonă. Din 2011, Luna Solai este înregistrat ca brand premium. Uleiurile sunt naturale, obţinute din seminţe nesupuse tratamentelor termice sau chimice, ceea ce le conferă o calitate superioară celor presate la cald sau rafinate.

Ultimul produs: uleiul de dovleac

Ulei obținut din semințe neprăjite de dovleac, cel mai recent produs la Luna, este 100% natural, extravirgin, cu un rol important în alimentație, mai ales în alcătuirea unei diete echilibrate și sănătoase. El ajută la eliminarea paraziților intestinali, desfundă venele, reglează colesterolul, stimulează activitatea rinichilor, reface elasticitatea prostatei, fiind eficient în creșterea potenței la bărbați. Are efect echilibrant pentru glande și sistemul nervos, e bogat în vitamina E.

Comenteaza