Umbrărescu, favorit la autostrada Cluj - Sălaj

Umbrărescu, favorit la autostrada Cluj -  Sălaj

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu ar putea construi cei 30 km dintre localitățile Nădășelu (Cluj) și Zimbor (Sălaj) din Autostrada Transilvania (A3).

Pentru contractul estimat la 1,45 miliarde de lei au depus oferte cel mai puternic constructor român de autostrăzi și gigantul chinez CCCC. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va anunța între 28 și 30 august câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția sectorului.

Oferta câștigătoare este cea a asocierii Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj, au spus surse oficiale, pentru Economica.net. Pentru acest contract au depus oferte CCCC și asocierea condusă de firma lui Umbrărescu. Între timp, oferta chinezilor ar fi fost descalificată, așa că doar cea a constructorului român a mai rămas în cursă. Rămâne de văzut dacă va fi depusă contestație și dacă va fi menținut rezultatul licitației.

Contractul pentru cei 30 km din A3 ar fi cel mai mare câștigat de constructorul din Bacău. Contractul are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 24 luni. Garanția lucrărilor este între 5 și 10 ani, în funcție de perioada ofertată în cadrul factorului de evaluare.

Umbrărescu a câștigat și contractul pentru lotul vecin, Zimbor - Poarta Sălajului (12,24 km) din A3. Firmele sale vor construi lotul 4 din Autostrada de Centură București Nord. Cnstructorul român a fost desemnat câștigător și pe tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (Autostrada Ford), însă aici au fost depuse contestații.

Comenteaza