Un asigurator a plătit anul trecut peste 47 mil. lei pentru polițe de sănătate. La Cluj au fost printre cele mai multe

Un asigurator a plătit anul trecut peste 47 mil. lei pentru polițe de sănătate. La Cluj au fost printre cele mai multe
| Foto: VitalikRadko - Depositphotos.com

Asiguraorul Omniasig a plătin în 2022 peste 47 milioane lei în 2022 pentru cele aproximativ 170.000 dosare de daună deschise în baza poliţelor de asigurare de sănătate, iar printre cele mai multe au fost la Cluj.

Omniasig Vienna Insurance Group a plătit peste 47 milioane lei în 2022 pentru cele aproximativ 170.000 dosare de daună deschise în baza poliţelor de asigurare de sănătate.

Imagistica, medicina de laborator, recuperarea medicală, ginecologia şi ORL au fost cele cinci specialităţi medicale cel mai des accesate de asiguraţi în baza acestei asigurări. Compania a observat, de asemenea, un interes în creştere şi pentru consultaţii de psihologie şi nutriţie, potrivit unui comunicat.

La Cluj au fost plătite printre cele mai multe daune

Oraşele cu cel mai mare număr de persoane care au beneficiat de avantajele asigurării de sănătate sunt Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Cluj.

Media de vârstă a persoanelor asigurate care au utilizat beneficiile asigurărilor de sănătate în cursul anului 2022 a fost de 38 de ani, atât în ceea ce priveşte bărbaţii, cât şi femeile.

Aproximativ 300.000 de servicii medicale au fost acoperite de Omniasig în 2022 prin intermediul asigurării de sănătate a firmei, ceea ce reprezintă în medie 1.000 de servicii medicale pe zi pentru cei peste 36.000 asiguraţi.

Asiguraţii Omniasig au ales preponderent serviciile celor peste 1.200 de clinici partenere din toată ţara, asigurarea de sănătate OMNI+ având un procent de accesare în cadrul acestor clinici de 75%, în sistem de decontare directă, proces prin care asiguratul nu plăteşte respectivele servicii medicale efectuate, acestea fiind plătite de compania de asigurări direct furnizorului medical. Asiguraţii au ales în procent de 25% sistemul de rambursare a serviciilor medicale, accesând astfel oricare clinică dorită din România, ulterior compania decontând respectiva valoare în contul asiguratului, conform planului de acoperiri existent în poliţă. Timpul mediu pentru efectuarea plăţilor prin rambursare a fost de 6 zile lucrătoare, de la avizarea iniţială.

Femeile au accesat asigurarea de sănătate mai frecvent decât bărbaţii în tot anul 2022, cu o medie a accesărilor de 5,6, comparativ cu 4,4 bărbaţii. Cele mai mari frecvenţe de accesare au fost înregistrate în rândul angajaţilor din industriile IT, inginerie şi industria financiară.

Comenteaza