Un asigurator din Cluj va acoperi riscurile de coronavirus

Un asigurator din Cluj va acoperi riscurile de coronavirus

Societatea clujeană de asigurări de viață Aegon România a luat decizia de a nu aplica excluderea riscului pandemiei la niciunul dintre produsele din portofoliu care acoperă decesul sau spitalizarea din îmbolnăvire, ca o măsură excepțională pentru acest an. 

Reprezentanții companiei spun că au luat această hotărâre deoarece consideră că situația actuală impune măsuri excepționale de solidarizare a întregii societăți și că și-au dorit să le vină în ajutor clienților cu cât mai mult este posibil. Aegon estimează că, după ce în 2019 industria asigurărilor a cunoscut o perioadă de revigorare, anul acesta vom asista la o scădere a vânzărilor.

„Noi am decis să ne despăgubim clienții și în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Pentru asigurările de viață unde există excludere de despăgubire în caz de pandemie am eliminat acele excluderi până la final de an, măsură valabilă atât pentru contractele deja existente, cât și pentru cele viitoare. Deja ne-am informat clienții și partenerii despre această decizie”, a declarat Sînziana Maioreanu, director general al Aegon România.

Reprezentanții companiei sunt de părere că industria asigurărilor va fi afectată de faptul că oamenii nu se mai pot deplasa la bănci sau brokeri și de climatul de nesiguranță economică, deci se va observa o scădere a vânzărilor, chiar dacă jucătorii din domeniu fac demersuri pentru a continua vânzările în mediul online.

Potrivit raportului Autorității de Supraveghere Financiară, dat publicității în aprilie, în 2019 societățile de asigurare au subscris prime brute în valoare de 11 miliarde de lei, cu 8% mai mult decât în 2018. Valoarea despăgubirilor achitate de companii a crescut cu 14,5%, la 6,8 miliarde.

Piața locală a rămas concentrată pe segmentul asigurărilor generale, cu 79% din primele brute subscrise. Ultimele au avut valori cu 8,5% mai mari decât în 2018, iar valoarea subscrierilor pe segmentul asigurărilor de viață s-a majorat, la rândul său, cu 7,3%.

Comenteaza