Un brand clujean cunoscut se mută în Bulgaria

Un brand clujean cunoscut se mută în Bulgaria
Decizia e luată, se va întâmpla de la 1 ianuarie. "Mutăm producţia în Bulgaria. Consumul este prea mic să ne gândim la o fabrică locală".

Grupul anglo-olandez Unilever va începe de anul viitor să producă îngheţata Napoca în Bulgaria. De altfel, compania avertizase de aproape o lună că va muta producţia în afara ţării. 

„Îngheţata Napoca este produsă în continuare în fabrica Napolact din Cluj-Napoca. Între timp căutam cea mai buna varianta de fabrica pentru îngheţata Napoca astfel încât să păstrăm tradiţia reţetelor de îngheţată produsă cu lapte şi smântână proaspete", spuneau la final de octombrie reprezentantii Unile­ver, un grup cu afaceri de circa 200 milioane de euro în România. Ieri, şeful grupului anglo-olandez a anunţat decizia: "Mutăm producţia de îngheţată Napoca în Bulgaria. Consumul este prea mic să ne gândim la o fabrică locală. Decizia a venit de la FrieslandCampina care ne-a anunţat că va consolida producţia şi nu mai este loc şi pentru noi în fabricile lor".

Unilever a preluat brandul de înghe­ţată Napoca în 2009, chiar de la Friesland Campina.

Tranzacţia a presupus preluarea brandului şi a distribuţiei îngheţatei în comerţul local.

Reprezentanţii grupului spun că prin brandul Algida, Unilever este cel mai mare producător de îngheţată la nivel mondial, avand capacităţi de producţie în toată lumea.  În estul Europei, Unilever are fabrici de îngheţată atât în Bulgaria, cât şi în Ungaria.

Napoca nu va fi primul brand românesc produs peste graniţă. Ca şi cremele Elmiplant, ciocolata Poiana sau crema Norvea sunt „made in Bulgaria sau Grecia".

 

Comenteaza