Video Foto Un bucătar clujean, cel mai bun din țară

Un bucătar clujean, cel mai bun din țară
Emanuel Mocan este considerat drept unul dintre cei mai talentați tineri bucătari ai momentului
Un bucătar clujean, cel mai bun din țară
Un bucătar clujean, cel mai bun din țară
Un bucătar clujean, cel mai bun din țară

Emanuel Mocan, bucătar la Red Wine Bistro Dej, și-a adjudecat cel mai important eveniment destinat profesioniștilor gastronomi din România.

Finala competiției Arena Bucătarilor, desfășurată în intervalul 28-29 octombrie la Centrul Gastronomic din Brașov, este cel mai important eveniment destinat profesioniștilor gastronomi din țara noastră.

Competiția premiază talentul și măiestria celor mai pasionaţi bucătari care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită premiile oferite. Arena Bucătarilor este afiliată competiției internaționale Les Chefs en Or, a grupului Transgourmet.

Marele premiu la seniori, constând în suma de 12.000 de lei și dreptul de a participa, în 2020, la concursul culinar internațional Les Chefs en Or, de la Paris, a fost adjudecat de Emanuel Mocan, de 23 de ani. Pasiunea pentru arta culinară și nevoia permanentă de perfecționare reprezintă pentru el secretul din spatele farfuriilor transformate într-un spectacol al simțurilor și gusturilor.

Pe locurile următoare s-au clasat Alexandru Vreme și Cosmin Bogdan Cozma. Componența juriului a fost Cornelia Ghişoi, Jakob Hausmann, Victor Melian, Nico Lontras, Ciprian Nicolescu, David Contant, Marc Galais, Nikolay Baratov, Cezar Munteanu, Ioan Florescu, Peter Bartosz.

Chef-ul din Dej, membru al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT), a câștigat, pentru a doua oară, competiția de gătit. Acesta este și căpitanul echipei naționale de juniori care va reprezenta România la Olimpiada Mondială Culinară de la Stuttgart, în perioada 14-19 februarie 2020.

Urmare a locului 1 ocupat în 2017 , Mocan a reprezentat în 2018 România la concursul culinar internațional de la Paris, unde a câștigat locul trei. Mocan a participat pentru a doua oară la competiția pariziană, însă pentru prima dată la secțiunea de seniori. În 2014 a câștigat competiția la nivel de juniori.

Considerat drept unul dintre cei mai talentați tineri bucătari români ai momentului, el și-a asigurat a treia treaptă de pe podium în anul 2018 în urma realizării unei rețete originale pe o temă dată, urmând instrucțiunile președintelui juriului, Thierry Marx.

Clujeanul a intrat în competiții culinare de la 18 ani, trecând prin mai multe bucătării prestigioase din țară. “El reprezintă noul val , tinerețea și prospețimea de care are nevoie gastronomia profesionistă din România”, susține Adrian Neag, de la ANBCT.

„Mă bucur să observ succesul acestui concurs de gătit, care a devenit deja unul de referință în industria alimentară, inspirând mulți profesioniști și pasionați. Succesul său din ultimii ani demonstrează angajamentul nostru de a dezvolta profesioniștii și educa clienții cu privire la tehnicile de gătit și obiceiurile alimentare sănătoase. Felicitări câștigătorului și tuturor participanților pentru modul în care și-au ridicat pasiunea la rang de artă culinară”, a declarat Robert Hellwagner, director general al Selgros România.

Finala la juniori a fost adjudecată de Angel Mihăiță Dragomir (19 ani), din București. Competiția Arena Bucătarilor este organizată de către Selgros România, partener al ANBCT România.

Clasament seniori 2019

1. Emanuel Mocan (Red Wine Bistro)
2. Alexandru Vreme (Bistro Couchette)
3. Bogdan Cozma (Restaurant DOR)
4. Răzvan Cobuț (Hotel Perla)
5. Emanuel Runcan (Digi Cluj)
6. Roxana Blenche (Sky Bar)
7. Silviu Panaite Brasserie (Cafea cu Lapte)
8. Daniel Nistor (Kasho Lounge)

Comenteaza