Un investitor clujean a transformat o autobază de pe vremea lui Ceaușescu în complex hotelier

Un investitor clujean a transformat o autobază de pe vremea lui Ceaușescu în complex hotelier

De la o fostă autobază din Turda, transformată în hotel, Nicolae Căpuşan a ajuns să deţină unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din ţară şi să obţină venituri anuale de 10 milioane de euro. Planurile lui depăşesc graniţele Clujului şi vizează extinderea lanţului în Băile Herculane, prin revitalizarea fostului Hotel Decebal, cât şi extinderea lângă capitală.

Căpuşan deţine şi conduce în prezent un grup care a ajuns la o cifră de afaceri totală care se plasează în jurul valorii de 10 milioane de euro; din acesta fac parte hotelurile SunGarden din Turda (construit pe locul unei foste autobaze comuniste), SunGarden Therme din Dej, precum şi complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj.

În următorii trei ani, vizează atingerea unui prag de 25 de milioane de euro şi extinderea în Herculane, dar şi în apropierea Bucureştiului, conform ZF. La fel ca mulţi alţi antreprenori români din generaţia sa, clujeanul a ales să renunţe la meseria de bază pentru a începe primele afaceri, după Revoluţie.

De profesie inginer de sistem, după ce absolvise Facultatea de Electrotehnică, secţia calculatoare, spune că era foarte greu pentru el să ajungă într-o funcţie bună în acele vremuri, în condiţiile în care acestea erau alocate celor care „cunoşteau anumiţi oameni”. 

Comenteaza