Studiul de fezabilitate pentru modernizarea stațiilor CFR din Regionala Cluj are un singur ofertant

Studiul de fezabilitate pentru modernizarea stațiilor CFR din Regionala Cluj are un singur ofertant
Gara Dej Călători este singura din județul Cluj propusă spre modernizare în acest proiect | Foto: Andrei Bârza

Compania de stat CFR Infrastructură SA a primit o singură ofertă pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar modernizării a opt stații din Regionala Cluj. Aceasta a venit din partea firmei ieșene 3D Arhigrup. 

Lansate începând cu luna mai, licitațiile pentru prima etapă a unui amplu proiect de modernizare a 47 de stații de cale ferată, etapă a studiilor de fezabilitate, au intrat în evaluare tehnică a ofertelor primite, conform platformei Mobilitate.eu.

Proiectul face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) și este propus pentru finanțare din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), axa prioritară 2 – dezvoltarea unui sistem de transport multimodal. Obiectivul specific este creșterea sustenabilității și a calității transportului feroviar.

Care este stadiul proiectelor

1. Regionala Craiova. Studiu de fezabilitate. Sunt vizate stațiile Târgu-Jiu, Alexandria, Caracal, Filiași, Roșiori Nord, Piatra Olt. Aici există o singură companie care a ofertat: Consis Proiect.

2. Regionala Galați. Studiu de fezabilitate: șase stații de cale ferată: Râmnicu Sărat, Adjud, Comănești, Făurei, Tecuci, Mărășesti. În acest caz, ofertantul este Consis.

3. Regionala Iași. Stațiile vizate sunt Suceava Nord, Pașcani, Vatra Dornei Băi, Verești, Dolhasca, Gura Humorului Oraș. CFR SA a primit în acest caz oferte de la Baicons Impex, cu subcontractorii Vio-Top și LGB Transark. Oferta a trecut și de evaluarea tehnică, fiind în ultima etapă a atribuirii, cea a evaluării financiare.

4. Regionala București. Studiu de fezabilitate. Sunt vizate stațiile Târgoviște, Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni, Videle,  Titu. A fost primită o singură ofertă de la ISPCF, licitația fiind avansată în evaluarea financiară.

5. Regionala Constanța. Studiu de fezabilitate (patru stații): Neptun, Costinești Tabără, Ciulnița, Mangalia. CFR SA a primit trei oferte, de la ISPCF, asocierea Baicons Impex - LGB Transark și asocierea 3D Arhigrup - ARM Grup Feroviar.

6. Regionala Cluj. Studiu de fezabilitate (opt loturi). Este vorba de stațiile Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someș, Valea lui Mihai, Carei și Salonta. Toate cele opt loturi au primit ofertă de la compania 3D Arhigrup.

Comenteaza