Undă verde pentru autostrada Cluj - Moldova

Undă verde pentru autostrada Cluj - Moldova

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ridicat suspendarea procedurii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava.

Autostrada Nordului ("Europa - Ardeal - Bucovina") urma să facă legătura între Vama Petea, din judeţul Satu Mare, şi județul Suceava, trecând prin Baia Mare, Dej, Bistrița și Vatra Dornei. Fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, anunța lansarea licitaţiei în ultima sa zi în această funcție.

"Este un obiectiv care era în Master Planul General de Transport al României ca perioadă de implementare după 2020, dar noi am tras foarte mult de proiect în această fază, care, de altfel, ca viitorii guvernanţi, dacă vor trece testul în Parlament, să îl ducă la bun sfârşit. Nu să vină cu scuze, pentru că ar fi cel mai uşor să vii cu scuze ca să-ţi maschezi incompetenţa. Să le ducă mai departe, să asigure finanţare, să se plimbe pe şantiere, pentru că dacă nu umbli, nu te implici pe infrastructură, acestea nu vor fi finalizate", a spus Cuc.

CNAIR a publicat joi răspunsul consolidat la clarifiările adresate de către operatorii economici până la termenul limită menționat în cadrul documentației de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost stabilit noul termen limită de depunere al ofertelor până la  6 februarie.

Valoarea estimată a procedurii este de 53 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, din care 19,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 1, 16,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 2, și 17,5 milioane, fără TVA, pentru lotul 3. Durata fiecărui contract este de 18 luni, dintre care 14 pentru elaborarea studiului de fezabilitate și 4 pentru asistența tehnică necesară elaborării documentațiilor pentru lansarea licitațiilor de lucrări.

Autostrada Nordului ar urma să realizeze o conexiune mult mai rapidă față de cea prezentă, de șapte ore. Drumul de mare viteză Baia Mare - Suceva este împărţit în trei secțiuni. Acestea sunt: lotul 1 Baia Mare - Bistriţa (care trece şi prin Dej); lotul 2 Bistriţa - Vatra Dornei şi lotul 3 Vatra Dornei - Suceava. Ofertele pot fi depuse pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi. 

Comenteaza