Cătălin Cherecheș a fugit cu taxiul din România și a folosit actul de identitate al unei rude

Cătălin Cherecheș a fugit cu taxiul din România și a folosit actul de identitate al unei rude
| Foto: Facebook / Cătălin Cherecheș

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fugit din țară cu actul de identitate al unei rude.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fugit din ţară, vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Primarul Cherecheș a fugit cu taxiul din România folosind actul de identitate al unei rude

„Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07,49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin. La ora menţionată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi şi un pasager pe scaunul din dreapta. Cele două persoane s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti, dintre care una, cea a pasagerului, aparţinea unei rude a numitului Cherecheş Cătălin, persoană care locuieşte într-un stat din Europa", a declarat inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Acesta a arătat că, în momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliţie de frontieră a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul, prin confruntarea identităţii din documente cu cei prezenţi şi, conform atribuţiilor de serviciu, poliţistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele poliţistului de frontieră maghiar, care a verificat de asemenea identitate a persoanelor şi a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permiţând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei.

„Precizez că (...) cetăţenii români din UE, la ieşirea dintr-un stat comunitar în altul, sunt supuşi unui control sistematic în baze de date naţionale, europene şi internaţionale. Precizez totodată că nu au putut fi preluate imagini concludente de pe camerele perimetrale ale punctului de trecere a frontierei, întrucât acestea nu surprind imagini cu controlul efectuat la tonetă şi nu s-au putut distinge în mod clar şi neechivoc persoanele din interior", a spus Ivaşcu.

El a menţionat că au fost iniţiate schimburi de date şi informaţii cu partenerii externi pentru găsirea primarului, iar această situaţie este în desfăşurare.

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Comenteaza