Unităţile BCR din judeţul Cluj, record la credite acordate prin “Prima Casă”

Unităţile BCR din judeţul Cluj, record la credite acordate prin “Prima Casă”
Banca Comercială Română (BCR) a acordat la nivel naţional credite în valoare de peste 517 milioane de euro prin programele Prima Casă 1 şi 2, reprezentând peste o treime din totalul creditelor acordate de toate băncile prezente în România prin cele două programe.
Unităţile din judeţul Cluj deţin recordul cu privire la creditele acordate de agenţiile din provincie ale băncii, cu 900 de credite în valoare de peste 32 milioane de euro.

“Cu creditele BCR Prima Casă am ajutat până acum peste 12.600 de familii să îşi achiziţioneze prima lor locuinţă. După numărul de credite acordate şi prin valoarea acestora, BCR este liderul recunoscut al acestui program guvernamental, datorită profesionalismului cu care abordăm nevoile clienţilor. Programul Prima Casă a avut un rol benefic în economia României încurajând piaţa rezidenţială în perioada pe care o traversăm”, a prcizat Ştefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

Unităţile din judeţele Iaşi, Timiş, Dolj sau Sibiu au acordat şi ele, la nivelul fiecărui judeţ, peste 500 de credite, cu valoare între 19-32 mil. euro.

Cele mai multe credite şi cu cea mai mare valoare au fost acordate de municipiul Bucureşti, lider fiind sectorul 6, cu 826 de credite în valoare de 41 mil. euro.

BCR a stabilit un plafon de 450 milioane de euro pentru creditele acordate prin programul Prima Casă 1 (din plafonul total de 1 miliard de euro fixat pentru toate băncile participante în program) respectiv aproape 216 milioane de euro pentru Prima Casă 2, din plafonul total de 700 de mjilioane de euro fixat pentru program.

Instituţia bancară, controlată de banca austriacă Erste, a fost liderul programului Prima Casă, cu credite acordate în valoare de 330 mil. euro.

Etichete
Comenteaza