Universitatea Babeș-Bolyai va împărți burse de 4 milioane de euro

Universitatea Babeș-Bolyai va împărți burse de 4 milioane de euro

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca a câștigat cele mai multe proiecte (cu cea mai mare valoare totală) în competiția națională dedicată organizării stagiilor de practică profesională a studenților, organizată în cadrul Programului Operațional Capital Uman.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cele patru proiecte deja câștigătoare au o valoare totală de peste 18,6 milioane de lei, iar acestora li se adaugă un al cincilea proiect aflat pe lista de rezervă.

UBB este o universitate internațională focalizată pe generarea de cunoaștere, diseminată apoi eficient prin educație și utilizată inovativ în relație cu societatea și mediul socio-economic la nivel local, regional, național și internațional. Cu acest profil, UBB a fost acceptată recent în GUILD, organizația exclusivistă a unora dintre cele mai relevante universități europene de cercetare avansată.

„Studenții UBB de la nivel licență, mai ales în zonele puternic vocaționale, trebuie să se integreze la absolvire performant pe piața muncii, la nivel local, național și internațional, iar absolvenții de master și doctorat trebuie să o poată dinamiza sau schimba în mod inovativ. Mă bucur că am asigurat un suport financiar consistent, suplimentar celui din finanțarea instituțională, pentru practica studenților, pregătindu-i astfel adecvat pentru viața profesională”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Proiectele se înscriu în domenii de competitivitate pentru UBB, cu relevanță pentru piața muncii, precum știință, tehnologie, economie, matematică, dezvoltare durabilă, sustenabilitate,  socio-umane, incluzând toate facultățile universității.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza