Unul dintre constructorii metroului din Cluj-Napoca, record la cifra de afaceri pe 2022

Unul dintre constructorii metroului din Cluj-Napoca, record la cifra de afaceri pe 2022

Arcada Company este unul dintre constructorii metroului din Cluj-Napoca. Firma de construcţii şi-a majorat afacerile cu 62% în 2022. 

Arcada Company, cea mai mare firmă de construcţii din judeţul Galaţi şi unul dintre constructorii liniei de metrou din Cluj-Napoca, a marcat în 2022 un record în ceea ce priveşte cifra de afaceri.

Compania gălăţeană a încheiat anul cu venituri de 533 mil. lei, ceea ce reflectă o creştere cu 62% faţă de anul precedent, 2021, a transmis zf.ro

Arcada Company face parte din asocierea care a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei deschise, având ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de infrastructură pentru magistrala I de metrou Cluj, alături de două firme turceşti şi una franceză.

Arcada Company a lucrat, printre altele, şi la construcţia căii ferate care face legătura între Gara de Nord din Bucureşti şi aeroportul Otopeni.

Primarul Emil Boc a anunțat că ordinul de începere a lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca este emis pentru data de 1 septembrie. „Ordinul de începere este dat, pe baza solicitărilor, începând cu data de 1 septembrie. Ei au solicitat pentru organizarea de șantier, pentru pregătirea detaliilor; este dat începând cu data de 1 septembrie”, a declarat la sfârşitul lunii iunie Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Termenul pentru proiectarea lucrărilor este de 6 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, după care urmează eliberarea autorizației de construire și apoi începerea lucrărilor în teren.

Contractul de aproximativ 9 miliarde lei pentru magistrala de metrou M1 de la Cluj-Napoca a fost semnat, joi, 25 mai 2023, în prezența fostului premier Nicoale CIucă și a foștilor miniștrii Lucian Bode și Sorin Grindeanu. Conform edilului Emil Boc, 9 stații ar trebui să fie terminate în 2026, dar metroul trebuie să fie funcțional abia în 2031.

Asocierea Gulermak – Alstom – Arcada a câștigat contractul cu o ofertă de 9 miliarde de lei. Contractul pentru Magistrala de 21 de kilometri și 19 stații are o durată de 96 de luni și are 300 de milioane de euro finanțare prin PNRR. Ministerul Transporturilor asigură finanțarea de la bugetul de stat, fonduri europene, dar și Primăria Cluj-Napoca va avea o contribuție de la bugetul local. Finanțarea din PNRR de 300 de milioane Euro este pentru structura primelor 9 stații cu termen de finalizare august 2026.

Comenteaza