Van Wijk își face divizie de imobiliare la Cluj

Van Wijk își face divizie de imobiliare la Cluj

Compania Logistic E van Wijk, furnizor de servicii de transport și logistică, se va diviza și va transfera către o nouă societate activitatea de real estate, operațiune care urmărește îmbunătățirea performanței și a profitabilității ambelor linii de business.

Va fi înființată societatea E van Wijk Real Estate Cluj, care se va ocupa cu închirierea și subînchirierea bunurilor proprii sau închiriate. Noua societate va fi controlată de E van Wijk Romania (Olanda) - 75% și de Mircea Mureșan Invest – 25%.

E van Wijk a considerat drept oportună separarea celor două ramuri de activitate operate în prezent prin transferarea ramurii de activitate real estate către noua societate. Ramura transport va rămâne în societatea divizată Logistic E van Wijk.

La baza deciziei de divizare au stat următoarele rațiuni economice și de strategie comercială: se va eficientiza actul de decizie managerială, va determina o mai bună politică de marketing, va exista o mai bună utilizare a activelor și forței de muncă existente, se arată în proiectul de divizare analizat de Profit.ro.

Vor fi transferate șase terenuri de 45.099 mp, cinci clădiri pe 9.231 mp, investiții imobiliare de 4,6 milioane de lei în cinci construcții și un teren (20.100 mp). Furnizorul european de servicii integrate de transport și logistică, are în România 400 de angajați, 182 de camioane, 20.000 mp de spații de depozitare în București, Cluj-Napoca, Gilău.

Comenteaza