Vânzarea Oltchim s-a amânat. Vuza trebuie să depună ofertă definitivă

Vânzarea Oltchim s-a amânat. Vuza trebuie să depună ofertă definitivă
Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea activelor combinatului aflat în insolvenţă a fost prelungit până la 26 iunie. Investitorii care au depus oferte s-au aflat în faza de audit aprofundat, urmând să depună oferte definitive.

Două companii au anunţat până la termenul iniţial de depunere a ofertelor neangajante, 27 ianuarie, că sunt interesate de activele combinatului vâlcean: Chimcomplex, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, care să integreze Oltchim într-o structură alături de Someș Dej, şi grupul germano-polonez PCC, acţionar minoritar al Oltchim.
 
„Ca urmare a solicitărilor primite de la participanții procesului de vânzare a pachetelor de active ale Oltchim SA, precum și din cauza complexității proiectului, s-a decis extinderea termenului limită de depunere a ofertelor angajante, pentru data de 26 iunie 2017”, a transmis conducerea societăţii, către Bursa de Valori București. 
 
Adunarea creditorilor a aprobat modificarea planului de reorganizare a activităţii, la cererea Comisiei Europene, acceptând să vândă direct activele, astfel încât să elimine riscul pentru cumpărători de a rambursa ajutoarele de stat considerate drept ilegale de către executivul de la Bruxelles.
 
Până la termenul limită din 27 ianuarie, Oltchim a primit oferte neangajante din partea unor operatori industriali şi a unor investitori financiari, patru oferte acoperind pachetele ce includ activităţi de fabricare de produse chimice, iar celelalte sunt doar pentru active. 
 
Oltchim a raportat pentru anul trecut un profit net de 11,4 milioane de lei, după pierderi de 48 de milioane în 2015, iar cifra de afaceri a crescut cu 1,7%, la 754 de milioane de lei. În 2016, statul a scos Oltchim la vânzare, pe nouă pachete de active.

Planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane de euro. Oltchim a intrat în insolvenţă în 2013, iar consorţiul Rominsolv - BDO Busines Restructuring a devenit administrator judiciar.

Comenteaza