Vara ieftineşte apartamentele în Cluj

Vara ieftineşte apartamentele în Cluj
Luna iulie ieftineşte apartamentele scoase la vânzare, relevă o analiză imobiliare.ro. În Cluj preţurile au scăzut cu aproape două procente într-o lună.

Cu o scădere de 1,8%, evoluţia preţurilor apartamentelor din Cluj-Napoca s-a înscris în linia generală înregistrată în luna iulie. Declinul consemnat în ultimele treizeci de zile a fost determinat în cea mai mare parte de segmentul apartamentelor noi: acestea s-au ieftinit în perioada menţionată cu aproape 2%, de la 886 la 871 euro pe metru pătrat.

Marja de scădere pentru apartamentele vechi a fost mai temperată, respectiv de 0,9%, de la 977 la 968 de euro pe metru pătrat util. Proprietarii de apartamente vechi cu trei camere şi-au redus pretenţiile cu 1,9%, până la 945 euro/mp util. Unităţile locative cu două camere s-au ieftinit cu 1,3%, de la 993 euro la 980 euro/mp util, în timp ce garsonierele au avut o evoluţie diametral opusă, scumpindu-se cu 2%, până la 1.030 euro/mp util, arată imobiliare.ro.

Conform Indicelui Imobiliare.ro calculat pentru apartamentele noi şi vechi disponibile spre vânzare, în luna iulie, unităţile locative s-au ieftinit cu până la un maxim de 5%, înregistrat la Iaşi. Tendinţa este valabilă pentru toate oraşele mari din ţară, cu excepţia Constanţei. La nivel naţional, apartamentele s-au ieftinit cu 2,1% în luna iulie, de la 934 euro/mp util, la 914 euro/mp util. Mai mult, în ultimele 12 luni, preţurile apartamentelor din România au înregistrat un declin de 6,3%. 

Comenteaza