Vara scumpește cartierele profitabile ale Clujului: "Se cumpără locuințe pentru investiții"

Vara scumpește cartierele profitabile ale Clujului: "Se cumpără locuințe pentru investiții"
| Foto: Visit Cluj

Chiar dacă perioada de vară reprezinta o încetinire sezonieră pentru piața imobiliară, în Cluj-Napoca prețurile continuă să crească. În luna iunie 2019 s-a înregistrat o scumpire de 10 euro/mp, de la 1.510 euro/mp la 1.520 euro/mp.

Creșteri de preț în cartierele cu grad mare de profitabilitate

Conform unei analize Blitzimobiliare.ro, cea mai mare creștere de prețuri s-a înregistrat în cartierul Borhanci, un cartier în continuă dezvoltare. Astfel, prețul mediu de vânzare a crescut cu 101 euro/mp în luna iunie, comparativ cu luna mai. În luna iunie, prețul mediu a fost de 1424 euro/mp.

Urmează apoi cartierul Gheorgheni, cu o creștere de 77 de euro/mp; prețul a crescut de la 1692 de euro/mp în luna mai, la 1769 de euro/mp în luna iunie. O creștere semnificativă de preț s-a înregistrat de asemenea și în cartierul Plopilor, 70 de euro/mp, de la 1699 euro/mp în luna mai, la 1769 euro/mp în luna iunie. În cartierul Mănăștur, creșterea a fost de 56 de euro, de la 1283 de euro/mp în luna mai, la 1339 de euro/mp în luna iunie. În cartierul Zorilor creșterea a fost de 50 de euro/mp, de la 1626 de euro/mp în luna mai la 1676 de euro/mp în luna iunie. În cartierul Mărăști în luna iunie prețul a fost de 1523 euro/mp, comparativ cu 1564 de euro/mp în luna mai, creșterea fiind de 41 de euro/mp.

”Luna iunie a continuat valul tranzacțiilor începute la sfârșitul primăverii. Tendința ascendentă a numărului de apartamente tranzacționate în această perioadă este vizibilă mai ales în perspectiva locuințelor achiziționate în scopul unei investiții, în cartierele cu grad mare de profitabilitate ale Clujului”, a explicat Ștefan Dumitraș.

Scăderi semnificative de preț în patru cartiere

În timp ce în majoritatea cartierelor prețurile apartamentelor continuă să crească, sunt și cartiere unde s-au înregistrat scăderi semnificative de preț. Cea mai mare scădere de preț a fost înregistrată în cartierul Dâmbul Rotund, de 130 de euro/mp. În luna mai prețul a fost de 1.341 euro/mp în timp ce în luna iunie prețul a fost de 1.211 euro/mp. Locul doi în topul cartierelor care au înregistrat scăderi de preț este ocupat de cartierul Andrei Mureșanu. Scăderea a fost de 94 de euro/mp. În luna mai prețul a fost de 2.037 euro/mp, în timp ce în luna iunie a scăzut la 1.943 euro/mp.

O scădere importantă de preț a fost înregistrată și în cartierul Europa, unde în luna iunie prețul a fost de 1.414 euro/mp, comparativ cu luna mai, când prețul a fost de 1.500 euro/mp, rezultând o diferență de 86 de euro/mp. O scădere ceva mai redusă s-a înregistrat și în cartierul Bună Ziua, unde în luna iunie a fost înregistrată o scădere de 57 de euro/mp, de la 1.496 euro/mp în luna mai, la 1.439 euro/mp în luna iunie.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza