Video Foto Vești proaste de pe lotul I Sebeș-Turda! Tot mai puține șanse să taie panglica anul acesta

Vești proaste de pe lotul I Sebeș-Turda! Tot mai puține șanse să taie panglica anul acesta
lotul I Sebeș-Turda
lotul I Sebeș-Turda
lotul I Sebeș-Turda
lotul I Sebeș-Turda
lotul I Sebeș-Turda
lotul I Sebeș-Turda
lotul I Sebeș-Turda
lotul I Sebeș-Turda

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură spun că, deși stadiul lucrărilor se află la 90%, mobilizarea constructorului nu este suficientă pentru ca lotul de autostrad[ să poată fi deschisă la finalul acestui an.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Deși stadiul lucrării la aproape 6 ani de la semnarea contractului este de aproximativ 90%, mobilizarea constructorului italian Pizzarotti nu este nici pe departe suficientă pentru a putea deschide circulația în luna decembrie a acestui an.

Se pare că antreprenorul se folosește de toate chichițele contractuale posibile pentru a împinge termenul de finalizare cât mai departe în 2021, în timp ce șoferii stau zilnic blocați zeci de minute în trafic pe DN1 între Sebeș și Alba Iulia.

Ne exprimăm speranța că antreprenorii cu asemenea abordări rușinoase pentru blazonul oricărui constructor serios să fie penalizați corespunzător de către autorități și să nu îi mai vedem prea curând pe șantierele din România", transmit reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

În luna iulie, la finalul unei vizite efectuate pe loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunța că cele două tronsoane ar putea fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie.

"Pe lotul 1 am constatat un miracol (...), după patru ani de tergiversări s-a rezolvat problema relocării liniei electrice. După patru ani de aşteptări şi de bătaie de joc, până la urmă, pentru relocarea a patru stâlpi. Acolo frontul de lucru este asigurat, progresul fizic este la 90%. Nu avem, în acest moment, niciun blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termenul agreat - sfârşitul lunii noiembrie acest an", a afirmat în urmă cu două luni, ministrul Transporturilor.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 au început în 2014 și trebuiau finalizate în 2019. Când se va face joncțiunea cu A1, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză până la Sibiu și Deva.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza