Visurile românilor spulberate de lipsa banilor. Mai mult de jumate nu cred că își vor indeplini dorințele vreodată

Visurile românilor spulberate de lipsa banilor. Mai mult de jumate nu cred că își vor indeplini dorințele vreodată

1 din 5 români este afectat de problemele financiare în satisfacerea nevoilor uzuale pentru asigurarea unui trai decent, iar 60% din aceștia nu speră la indeplinirea visurilor din cauza deficitului finanicar, arată un sudiu.

Problemele financiare afectează unu din cinci români (18%) în satisfacerea nevoilor uzuale pentru asigurarea unui trai decent, în timp ce 60% dintre respondenţi nu cred că îşi vor îndeplini vreodată visurile din cauza problemelor financiare, relevă rezultatele unui studiu realizat de BRD Asset Management SAI.

O altă concluzie a cercetării de specialitate arată că două din trei persoane (66%) nu cred că ar putea face faţă unei cheltuieli neprevăzute, iar 16% nu sunt deloc îngrijorate de acest aspect. Conform studiului, peste un sfert dintre persoane spun că nu reuşesc să asigure un minimum de economii lunare (10% din salariul lunar) pentru a se bucura de stabilitate şi de sănătate financiară. În acest context, gestionarea banilor şi nivelul de control al cheltuielilor sunt cauzele care stau la baza îngrijorării oamenilor când vine vorba despre cheltuieli neprevăzute sau ocazionale, dar şi atunci când este vorba de asigurarea unui trai decent.

Românii, îngrijorați de bătrânețile lor

Totodată, 3 din 5 persoane se simt controlate de situaţia financiară în viaţa de zi cu zi şi 11% dintre respondenţi anticipează că vor avea probleme financiare serioase la bătrâneţe.

În schimb, doar 40% dintre români au confortul financiar care să le permită accesul la lucrurile pe care le doresc, 34% se declară optimişti că situaţia financiară le va oferi linişte la bătrâneţe, iar aproape jumătate (49%) nu se preocupă în mod activ de asigurarea unui viitor confortabil financiar.

Studiul BRD Asset Management SAI a măsurat gradul de sănătate financiară al publicului din România şi este bazat pe metodologia dezvoltată de Biroul pentru Protecţia Consumatorilor de Servicii Financiare (BPCSF) din Statele Unite ale Americii şi include răspunsurile colectate prin intermediul chestionarului public disponibil pe site-ul www.brdam.ro/planinvest-LP de la 427 de persoane, în perioada 8 octombrie 2021 - 8 februarie 2022.

Comenteaza