Vrei sa cumperi o nouă locuinţă? Economiştii recomandă să mai aştepţi

Vrei sa cumperi o nouă locuinţă? Economiştii recomandă să mai aştepţi

Românii care vor să îşi cumpere locuinţe ar trebui să aştepte încă 3 ani, spun economiştii. Acum ar plăti un preţ cu 30% mai mare faţă de valoarea reală a apartamentului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Preţul cu care sunt vândute acum locuinţele nu coincide cu valoarea lor reală, spun analiştii. De exemplu, în Bucureşti metru pătrat util se vinde în medie cu peste 1.300 de euro, în timp ce un evaluator nu crede că preţul real ar trebui să depăşească 1.145 de euro. În Cluj există chiar un ghid care ajută viitorii proprietari să cunoască piaţa mai bine, scrie digi24.ro. 

Adrian Vascu, evaluator: „Deci un asemenea ghid în care tu poţi vedea care au fost preţurile medii din contractul de vânzare-cumpărare în anul anterior pe fiecare cartier, cu interval minim, interval maxim, îţi poate da un serios indiciu în momentul în care intri în piaţă la ce să te aştepţi şi ce-ţi doreşti să cumperi.

Preţul din contractul de vânzare-cumpărare ar trebui să fie, de fapt, preţul real de tranzacţionare”. În aceste condiţii, economiştii susţin că acum este mai avantajos să stai cu chirie.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza