Vreți să munciți în străinătate? Unde sunt cele mai multe posturi disponibile

Vreți să munciți în străinătate? Unde sunt cele mai multe posturi disponibile
Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante peste 2.100 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate 2.166 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi neocupate, respectiv 801, sunt în Spania, 800 fiind pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi unul pentru maseur.

Alte 430 locuri de muncă sunt disponibile în Danemarca, 400 pentru culegători de mazăre, iar 30 pentru culegători de căpşuni, în timp ce Portugalia caută 400 de muncitori necalificaţi în agricultură.

În Marea Britanie este nevoie de 300 de îngrijitori persoane, 60 asistenţi medicali, 20 asistenţi medicali generalişti și 10 medici de familie - medicină generală, iar Germania oferă 111 locuri de muncă,fiind căutați 50 de asistenţi medicali generalişti, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, 5 asistenţi manager, 5 electricieni industriali, 2 mecanici industriali, 1 electrician, 1 mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), 1 mecanic auto (camioane), 1 visual designer și 1 brutar.

Republica Cehă pune la dispoziție 162 locuri de muncă, câte 50 pentru lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), operatori și şoferi transport marfă-internaţional, 10 pentru lucrători în prelucrarea lemnului și câte unul pentru analiști IT service desk și analiști suport software. 

La rândul său, Slovacia caută 30 de şoferi autocamion transport internaţional, în timp ce Polonia vrea să găsească un dezvoltator internet și un PHP developer (programator aplicaţie). În Norvvegia este un post de doctorand în Departamentul biomedical, iar în Irlanda se caută un tehnician.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comenteaza