Wizz şi TAROM se bat în cursele de Cluj

Wizz şi TAROM se bat în cursele de Cluj
Operatorul privat a replicat cu primul zbor spre Israel după ce compania aeriană naţională a anunţat că din august va fi funcţională o cursă către capitala Cehiei.

Prima cursă aeriană din Cluj către Tel Aviv va fi operată din noiembrie de către compania low-cost Wizz Air, cu o frecvenţă de două ori pe săptămână. Acum o lună TAROM informa că în această vară va da drumul unei curse de Praga. Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) anunţă noi curse de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca (AICN).

Zborurile spre Aeroportul Ben Gurion Tel Aviv vor avea loc de la sfârşitul lunii noiembrie. Conducerea Wizz a anunţat un tarif minim de 40 euro/zbor, cu toate taxele incluse, în funcţie de perioada de rezervare. „După succesul zborurilor din Tel Aviv spre Budapesta şi Bucureşti, lansate din decembrie 2012, ne aşteptăm la acelaşi entuziasm din partea consumatorilor noştri privind noile servicii din Tel Aviv spre Vilnius, Katowice şi Cluj-Napoca. Suntem încrezători că Tel Aviv va beneficia de numărul mare de turişti care va vizita Israelul în timpul anului", a declarat Daniel de Carvalho, director de comunicare al Wizz Air. Tel Aviv este al doilea centru economic şi de business din Israel, după Ierusalim, şi a avut anul trecut 2,5 milioane de turişti.

„Parteneriatul dintre AICN şi Wizz Air îşi demonstrează încă o dată viabilitatea. Iată că vorbim de o cursă care depăşeşte graniţele geografice ale Europei. Este un prim pas şi sunt convins că în curând vom auzi şi de alte destinaţii", afirmă Horea Uioreanu, preşedintele CJ. „Zborurile pe destinaţia Tel Aviv sunt o premieră pentru AICN, înscriindu-se în strategia noastră de dezvoltare a reţelei de rute. Această destinaţie oferă posibilitatea călătoriilor turistice, dar va consolida şi legăturile de afaceri între Transilvania şi Israel. Avem convingerea că va avea popularitatea celorlalte rute operate de Wizz Air de pe AICN", a menţionat David Ciceo, directorul aeroportului clujean. Wizz operează cu o flotă de 45 aeronave Airbus în 35 de ţări. Compania cu 1.600 de angajaţi a avut în acest an 13,5 milioane de pasageri.

Cursa TAROM către capitala Cehiei va fi funcţională din 5 august până în 18 decembrie. Zborurile Cluj-Praga-Cluj vor fi operate cu aeronave ATR 42. Un zbor pe un singur tronson va dura 2,10 ore. Preţul minim pentru un zbor tur-retur, 93 de euro, include toate taxele, locurile la acest tarif fiind limitate, conform TAROM. Zilele de operare sunt luni, miercuri şi vineri. Greutatea admisă la bagajele de cală este de până la 23 kg, iar pentru cele de mână, de 10 kg de persoană, dimensiunile maxime fiind 55x40x20 cm. TAROM are zboruri în 42 destinaţii, din care nouă  interne.

De pe AICN mai operează companiile Lufthansa, ABC Air Hungary şi Silver Air. AICN a înregistrat o cifră de afaceri de 49,4 milioane de lei anul trecut şi a avut un trafic de 932.000 de pasageri.

 

 

Comenteaza