Zeci de focare de pestă porcină la Cluj

Zeci de focare de pestă porcină la Cluj

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că în România sunt active sute de focare de pestă porcină africană (PPA), răspândite în 36 de județe din țară.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Astfel, în prezent România înregistrează 438 de focare active de pestă porcină africană (PPA) în 36 de judeţe, din care şapte în exploataţii comerciale şi şase focare în exploataţii comerciale de tip A.

Conform ANSVSA, numărul focarelor active este în creştere faţă de raportarea autorităţii din 16 decembrie, când au fost consemnate 409 de focare. Cele mai multe focare sunt în judeţele Gorj - 66, Arad - 43, Cluj - 28, Sălaj - 25, câte 23 în Bihor şi Ilfov, câte 22 în Alba şi Sibiu.

În ceea ce privește mistreții bolnavi, la Cluj au fost înregistrate 14 cazuri - la un mistreț mort și la 13 vânați.

În intervalul 11 februarie 2021 - 17 februarie 2021, au fost înregistrate 35 de focare noi de pestă porcină africană. De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 4.971 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţ se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza