Zilierii, luați la control la Cluj

Zilierii, luați la control la Cluj

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate în septembrie la nivel naţional, acţiuni de verificare a modului  în care beneficiarii respectă prevederile legale privind exercitarea unor activități  cu caracter ocazional desfasurate de catre zilieri.

Au fost controlați 22 de beneficiari din județul Cluj, la care desfășurau activitate 336 de zilieri (149 de femei și 187 de bărbați).

S-au dispus patru măsuri de remediere a deficiențelor constatate, două pentru netransmiterea registrului de zilieri în format electronic, anterior începerii activității zilierilor, și două pentru erori de completare a registrului electronic de evidență a zilierilor.

"Având în vedere rezultatele campaniei, constatăm faptul că beneficiarii clujeni aplică și respectă prevederile legii nr. 52/2011. ITM Cluj desfășoară în permanență campanii naționale sau locale, acțiuni proprii de control, precum și verificări, ca urmare a sesizărilor înregistrate.

Prin intermediul acestora se dorește o mai bună conștientizare a angajatorilor și a angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării legislației muncii, având în vedere situația epidemiologică actuală", a menționat Daniel Păcurariu, inspector șef al ITM Cluj.

Comenteaza