Video Edilul Clujului: "Hotelurile, restaurantele și industriile creative, cele mai lovite de criză"

Edilul Clujului: "Hotelurile, restaurantele și industriile creative, cele mai lovite de criză"

Domeniul hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) și industriile creative sunt printre cele mai afectate în municipiul Cluj-Napoca, a declarat primarul Emil Boc.

Ca alte orașe din România, și Clujul este afectat de criza coronavirusului, dar speră ca să recupereze pierderile din fondurile europene, conform Digi 24. "Nu am dat drumul la licitații noi, însă nu am oprit investițiile în derulare pentru a nu bloca dezvoltarea orașului. Ne uităm foarte atent la componenta economică.

După București, la Cluj-Napoca este al doilea mare număr de persoane din România care au apelat la șomajul tehnic. Domeniul HoReCa este cel mai lovit de criză, dar și industriile creative sunt afectate. În industria informatică impactul este ceva mai redus, dar includiv aceasta este afectată.

La primărie acest lucru se simt, în prima parte a lunii martie, cota din impozitul pe venitul global este mai redusă cu 7 milioane de lei decât ceea ce era prognozat. Noi trebuie să susținem domeniul sanitar, dar și locurile de muncă, "religia noastră" în oraș, fără de care nu vom putea dezvolta", a spus Boc.

Comenteaza