Între cetăţeni, cititori şi telespectatori

 Între cetăţeni, cititori şi telespectatori
Din 2004, din 22 octombrie scriem şi vorbim despre Cluj. Colegii mei au hotărât să încercăm un demers complet nou şi să ieşim în cartiere nu doar pentru a documenta un subiect sau altul, ci şi pentru a sta de vorbă cu cititorii noştri, cetăţeni ai acestui oraş atât de drag nouă, celor care ne simţim chiar şi atunci când locuim temporar în alt oraş din această ţară, Europa sau lume... în afară de orice altceva, CLUJENI şi ardeleni.

Şi de unde puteam începe acest demers dacă nu din cel mai mare cartier al Clujului şi al Ardealului, Mănăştur... un adevărat oraş în oras. Odată la două săptămâni vom sta de vorbă cu cetăţenii Clujului, acum, vineri de la 16.00 la 18.00 în Mănăştur, pe Mehedinţi, apoi la Calvaria, pe Plopilor şi după cele 3 întâlniri vom merge în Grigorescu, Câmpului, Zorilor, Europa/Bună Ziua, Gruia, Mărăşti, Gheorgheni, Andrei Mureşanu, Între Lacuri, Dâmbu Rotund, Someşeni şi vom ajunge apoi cu ultima întâlnire în Centru.

Pentru a face nişte produse media bune, ancorate în realitatea clujeană, este obligatoriu să stăm de vorbă cu Dumneavostră. Ştiţi că am făcut asta şi până acum şi vizitele multora dintre Dumneavoastră la redacţiile noastre de la Camera de Comerţ, Racoviţă, Eroilor sau Heltai Gaspar au confirmat faptul că alături de documentarea din teren a colegilor şi colegelor noastre, informaţiile şi observaţiile primite cu ajutorul Dumneavoastră ne-au ajutat să scriem articole şi să realizăm emisiuni care să conteze şi care să influenţeze de multe ori anumite decizii cu privire la zonele în care locuiţi şi locuim.

Rolul nostru ca jurnalişti este să atragem atenţia asupra unor lucruri care nu funcţionează, asupra unor derapaje de la normalitate sau legalitate sau pur şi simplu să încercăm după ce venim cu anumite propuneri culese din întâlnirile cu Dumneavoastră să facem acest oraş mai uşor de locuit şi mai ales mai plăcut de locuit prin înaintarea unor propuneri către cei care ne guvernează local sau central.

Clujul suntem noi, suntem cei cărora ne pasă, adică Dumneavoastră şi noi. Haideţi să ne amintim împreună de momentele în care am repurtat victorii sau de momentele în care am dezbătut împreună despre "Crematoriu uman", "blocurile dintre case", "blocurile dintre blocuri", "locurile de joacă la preţuri de maşini de lux", "parkingul de la Minerva", "afacerea Tower", "problema garajelor", "a parcurilor", "a izolării termice a blocurilor" şi multe, multe altele.....

P.S. Chiar dacă se apropie campania electorală şi poate anumiţi candidaţi din zonă sunt dornici să stea la rândul lor cu oamenii din zona Mehedinţi-Mănăştur, vreau să îi rog respectuos să încerce să se abţină să participe la aceste întâlniri. Ele nu sunt făcute în scopuri politice. Vă mulţumim pentru înţelegere şi Dumneavoastră dragi clujeni, de participare! Vă aşteptăm.

 

Comenteaza