La încheierea tumultuoasei sale vieți, John McCain a lăsat în urmă povestea unui om puternic și demn, care s-a aflat în mijlocul tuturor marilor proiecte strategice, bătălii și încercări politico-militare ale Americii postbelice, cu victoriile, gloria, crizele și eșecurile aferente acestei îndelungate lupte.
Privim la statistici și avem sentimentul că DUCEM o viață „mai bună” ca niciodată. Este adevărat, niciodată atât de mulți nu au avut atât de mult. Trebuie totuși să ne întrebăm: ce am câștigat cu adevărat prin creșterea prosperității?
Sunteți buni, chiar foarte buni, dar nu picăm toți în plasa voastră! Parțial ați reușit să mutați atenția publică, chiar și eu, și noi la “Jocuri de Putere” am intrat în cursa voastră. Însă am realizat rapid ce
De la PSD nu am nicio pretenție. Ce mi-e Tudose, ce mi-e Dragnea... Dar de la Opoziție mărturisesc că sper și am dreptul să cer.
„…și nu e nimic acolo.” Nu este vreo experiență mistică, nici dezamăgirea unui explorator care a hălăduit degeaba prin stratosferă. Este vorba despre mărturia lui Kim Ung-Yong, cel mai inteligent om în viață, care a ajuns sus, pe culmile existenței, și s-a întors complet dezamăgit.
În clipele de euforie prostească de după Marea Înghesuială din Decembrie, cel poreclit „Oracolul din Dămăroaia”, pe numele său Silviu Brucan, a stârnit un întreg scandal public declarând că mentalitatea rom
Pentru cine urmărește atent politica lumii și a Europei, este relativ facilă observația că democrațiile occidentale, fie că ne referim la Statele Unite sau la Uniunea Europeană, au intrat de ceva vreme într-o eră a divizărilor profunde și a polarizării ireconciliabile.
Despre trecutul „care nu trece” sau care „nu vrea să treacă” au apărut în ultimele decenii, în discursul public și politic din Occident, o întreagă dezbatere și dispute intelectuale centrate pe tema nazismului și Holocaustului, dar mai ales asupra depășirii sau nedepășirii acestor tragedii.
...Sunt atât de multe școli, case, dispensare, cămine de bătrâni sau plantații de viță de vie în Transilvania unde „Mitruț” era chemat să cânte imediat după ce preotul sfințea locul, încât păm&aci