“Oaia creaţă”, cuprul şi ardelenii

“Oaia creaţă”, cuprul şi ardelenii
Premierul “păpuşă” Mihai Răzvan Ungureanu, pentru apropiaţi “MeReU”, dovedeşte la fel ca predecesorii săi că poziţia în genunchi este caracteristica supremă şi a guvernului său.

După ce fostul premier le-a dat liderilor UDMR învăţarea istoriei şi geografiei României în limba maghiară, actualul premier a dus slugărnicia în faţa şantajiştilor ordinari cu numele de Verestoy, Marko, Frunda şi Borbely la rang de mare artă. Guvernul Ungureanu s-a pus în genunchi în faţa UDMR, în încercarea ilogică a acestora de a rupe una dintre universităţile simbol ale Transilvaniei, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, în două.

Scindarea UMF nu a fost nici pe departe o cerinţă a "poporului maghiar" din Transilvania şi nici măcar a celor 1.700 de studenţi maghiari de la prestigioasa instituţie de învăţământ. Liderii UDMR au apelat la un nou artificiu de imagine în zona radicalismului mesajelor şi a cerinţelor absurde doar pentru a contracara alţi radicali, în speţă Laszlo Tökes şi al său PPMT şi Szasz Jeno şi PCM. Mihai Răzvan Ungureanu, împreună cu ministrul de resort, clujeanul Cătălin Baba, s-a pus în genunchi nu înainte de a călca în picioare autonomia universitară a Universităţii din Târgu Mureş. Domnul Ungureanu a refuzat să asculte orice argument al rectorului Copotoiu de la UMF Mureş, loc unde deja exista o linie de studiu extrem de serioasă în limba maghiară, respectiv doi prorectori maghiari şi reprezentanţi ai liniei maghiare în cadrul Senatului de la UMF. Pentru domnii de la guvern nu a contat că finanţarea pentru un student român la UMF Mureş este de 8.000 de lei pe an, în timp ce pentru un student maghiar este de 16.000 de lei pe an, deşi profesorii predau în limba lor maternă, iar studenţii studiază în limba lor maternă, fapt care nu necesită un efort suplimentar. Dar în România domnului Ungureanu discriminarea populaţiei române din Transilvania devine o realitate crudă şi de netăgăduit.

Guvernul a aprobat marţi dimineaţă în săptămâna care s-a încheiat HG-ul pentru înfiinţarea unei facultăţi în care, pentru ochii opiniei publice, s-au aruncat alături de cele 325 de locuri exclusiv pentru etnicii maghiari şi 50 de locuri în limba engleză. Opoziţia a anunţat că depune o moţiune de cenzură împotriva acestei HG, adică împotriva segregării pe criterii etnice a UMF. Sunt foarte curios să văd cum vor vota şi câţi dintre parlamentarii care susţin cel puţin teoretic Guvernul Ungureanu în Parlament vor vota pentru anularea acestui HG, respectov în favoarea Guvernului Ungureanu şi implicit a îngenunchierii românilor de la UMF Târgu Mureş. Voi urmări cu maxim interes voturile domnului senator Hărdău, ale domnului senator Zbârciu şi ale deputaţilor Gurzău, Călian şi Buda în această problemă...

Sunt curios dacă credinţa domniilor lor şi respectul faţă de această ţară sunt mai puternice decât disciplina ineptă de partid şi susţinerea unui guvern imberb şi anti-naţional. Un guvern care după ce a desăvârşit segregarea pe criterii etnice a unei instituţii de învăţământ superior din Transilvania, s-a grăbit să vândă unul dintre cele mai importante zăcăminte pe care România îl deţinea. După 22 de ani de la ciudata revoluţie, România ajunsă în incapacitatea de a-şi susţine economico-social viaţa propriilor cetăţeni ajunge să-şi dea pe doi lei resursele naturale. Ultimul atu în faţa Europei şi ultima pavăză în faţa dezintegrării statului. România domnului Ungureanu a vândut pe 200 de milioane de euro zăcăminte naturale în valoare de peste 20 de miliarde de euro. România domnului Ungureanu a vândut CUPRUMIN Roşia Poieni pe bani de nimic, deşi această societate comercială a înregistrat profit substanţial, aproape 10 milioane de euro în anul 2011, deşi a funcţionat doar o linie de producţie din patru în apropierea Abrudului. Domnul Ungureanu a vândut mişeleşte peste 60% din rezerva de cupru a României, asta în timp ce Polonia îşi potenţează poziţia economică în Europa prin exploatarea proprie a cuprului leşesc, iar Ungaria vecină reuşeşte pentru a cincea oară să blocheze preluarea ostilă a companiei naţionale Moll, în faţa încercărilor repetate ale giganţilor OMV şi LukOil. România, deşi condusă astăzi de un om provenind din Intelligence, se aşază în genunchi în faţa unor saltimbanci politici radicali de tipul unor lideri UDMR, respectiv îşi dă jos chiloţii înstrăinându-şi ultimele atuuri în încercarea de a mai avea un cuvânt de spus în economia europeană.

MeReU dovedeşte că, din păcate, versurile poeziei conorăşeanului său, Eminescu, scrise în urmă cu mai bine de 100 de ani, sunt încă extrem de actuale: "Ai noştri tineri la Paris învaţă / La gât cravatei cum se leagă nodul / Şi-apoi ni vin de fericesc norodul,/ Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă". Din păcate pentru MeReU, faptul că rămâne un băiat isteţ, cultivat, cu studii aprofundate la Londra şi Viena nu îl ajută decât să fie o "oaie creaţă" atunci când vine vorba de respectarea poporului pe care a ajung întâmplător să-l conducă/reprezinte şi atunci când rolul său ar trebui să fie acela de a apăra securitatea economică naţională a ţării sale, în faţa căreia are toate şansele să rămână un nenorocit de trădător al intereselor naţionale...

 

 

Comenteaza