Pasiunea imobiliară a domnului Victor Ponta

Pasiunea imobiliară a domnului Victor Ponta
Pe lângă vila din Cornu, despre care a vorbit preşedintele Traian Băsescu, familia premierului a făcut o pasiune atât de mare pentru un cartier de lux al capitalei, „Central Residential Park”, încât aceasta riscă să se transforme într-o orgie. Ctitorul acestui aşezământ pentru aleşi este Niro '95 Impex, adică domnul Nicolae Dumitru, proprietarul imperiului Dragonul Roşu, despre care toţi cei avizaţi spun că este cea mai mare spălătorie de bani a României.

În anul 2007, debutul a fost făcut de doamna Daciana Sârbu, care a încheiat mai întâi un precontract şi apoi un contract prin care a achiziţionat un prim apartament de lux, în suprafaţa de 167 mp. I-a urmat exemplul, doi ani mai tarziu, domnul Ilie Sârbu, socrul domnului Ponta. Iată însă că, în 2012, domnul Victor Ponta, chiar cu două luni înainte de a fi nominalizat premier, mai pune mâna pe un apartament de lux, în aceeaşi zonă rezidenţială.

De această dată, traseul prin care a fost dobândită proprietatea imobiliară a fost ceva mai complicat. În prealabil, acest al treilea apartament a fost construit prin firma GNF Real Estate and Construction SRL, care, conform datelor de la ANPCI şi de la Arhiva Electronică de Garanţii Mobiliare, are un acţionariat obscur. Şi mai straniu este că, parcurgând traseul în sens invers, descoperim că, cu nouă luni mai devreme, deci prin 2011, apartamentul fusese deţinut de o firmă offshore, cu acţionar din Panama, cu acţionariat total opac, al cărui nume este STHEMKO HOLDING ING. În vara lui 2011, acţiunile acestui offshore au fost cedate unuia dintre directorii offshore-ului panamez, un cetăţean grec ale cărui referinţe identificabile sunt, exclusiv, ca reprezentant aparent, adică la vedere, al mai multor offshore-uri din paradisul fiscal, Republica Panama. Deci, un avocat care ţine loc de paravan.

Mega proiectul imobiliar „Central Residential Park" a fost ridicat cu un aport financiar numai din partea NIRO, de 300 milioane Ron şi a avut în epicentru o echipă managerială formată din colonei, maiori, generali, foşti membrii ai serviciilor secrete şi ai poliţiei. Inclusiv Marian Sintion, fost consilier al Ministerului Administraţiei şi Internelor, fost şef la DGA şi-a achiziţionat un apartament de lux în acelaşi cartier rezidenţial, devenind bun vecin cu premierul. Dar şi cu procurorul Bogdan Licu, pus de Victor Ponta în funcţia de procuror general adjunct al României şi membru în plenul Oficiului Naţioanal de Prevenire şi Combarere a Spălării Banilor.

Bomboana pe colivă este faptul că întregul teren pe care a fost construit cartierul rezidenţial apartinea unei persoane care, după ani în şir de bătălii cu justiţia română, a reuşit să redevină proprietar. În prealabil, i-a notificat, pe rând, atât pe constructori, cât şi pe toţi cei care intenţionau să achiziţioneze apartamente de lux, că proprietatea este în litigiu şi că vor fi nevoiţi să răspundă pentru ignorarea şi încălcarea unor drepturi. Întâmplător sau nu, domnul Victor Ponta este jurist. Mai mult chiar, a fost şi procuror.

Poate binevoieşte, măcar în campania electorală, să răspundă unor întrebări legitime legate de proprietăţile sale.

Sursa: CorectNews

Comenteaza