Preşedintele Băsescu, relaţie secretă cu Maria Antoaneta

Preşedintele Băsescu, relaţie secretă cu Maria Antoaneta
Nu am greşit numele, cum aţi putea crede. Între relaţiile secrete sau la vedere ale preşedintelui României, ultimele cinci zile ne-au demonstrat că domnul preşedinte are o relaţie mai mult decât specială cu încă o muză. Istoria ne spune că ar fi sau, mai corect, ar fi fost tot... blondă.

Ştiţi care e asemănarea dintre celebra regină a Franţei sec. XVIII şi preşedintele României din sec. XXI? Maria Antoaneta a rămas în istorie printr-o replică celebră adresată poporului înfometat, care protesta şi cerea pâine. Regina i-a invitat pe oameni ca, în cazul în care nu au pâine, să mănânce... cozonac.

 

 Da, cozonac. Istoricii nu ne-au spus încă ce fel de cozonac - cu mac, cu nuci, cu brânză de vacă sau cu rahat. Traian Băsescu, care timp de cinci ani a reinventat populismul în România, fiind de multe ori scabros prin modul în care a cerşit voturile românilor, şi-a schimbat radical atitudinea în ultimele cinci zile.

 

După ce a stat asemeni unui veritabil popândău sau hârciog sau şobolan, dacă acceptaţi termenul ceva mai dur, ascuns după zidurile Cotroceniului, preşedintele tuturor românilor a ieşit la rampă, nu pentru a impulsiona autorităţile şi a linişti populaţia din zonele afectate de calamitate, ci pentru a-şi dovedi încă o dată grosolănia şi lipsa reală de simţire umană.

 

Preşedintele României s-a luat la harţă cu propriul popor şi a început să muştruluiască în cel mai agresiv mod cu putinţă femei şi bătrâni, care văzându-l în zonă nu au ales să-l întâmpine cu ouă sau roşii - ca şi pe alţii - ci au ales să discute civilizat şi să se plângă marelui conducător. în doar 7 luni, Traian Băsescu şi-a schimbat cu 180 de grade comportamentul din campania electorală în urma căreia a reuşit să obţină cel de-al doilea mandat.

 

Preşedintele României a făcut mincinoasă o femeie care cu apa în casă, în curte şi-n grădină era revoltată că nici după doi ani digul promis la precedentele inundaţii nu a fost făcut de către autorităţi. Preşedintele i-a spus femeii pe un ton răstit, nervos, agresiv: “Nu suntem la televiziuni, nici la Tatulici, nici la Dan Diaconescu”, adăugând că minte dacă spune că banii au fost deturnaţi de autorităţi... Acelaşi preşedinte i-a replicat unei amărâte din Pătrăuţi, Suceava, că nu are rost să se mai plângă de distrugeri, pentru că şi lui, la Bucureşti, i “s-au inundat straturile cu roşii”.

 

De asemenea, unei profesoare din Dorohoi acelaşi preşedinte i-a replicat dur, în timp ce aceasta se plângea că avea un salariu mic, iar după tăierea de 25% a devenit şi mai mic, să renunţe la “ţaţisme”, întorcându-i spatele. Altora de la Galaţi, acelaşi preşedinte le-a spus să termine cu politica şi să nu mai creadă în tot ceea ce spun televiziunile şi ziarele.

 

Dar poate gestul suprem de nepăsare, combinat cu o nesimţire cruntă, l-a făcut Băsescu la adresa unui părinte care alături de copii stătea cu picioarele peste genunchi în apă. Băsescu s-a trezit, nici mai mult, nici mai puţin, să-l întrebe pe amărât de ce nu şi-a asigurat casa, iar când omul cu ochii mari şi înlăcrimaţi i-a spus că are un venit lunar de 6 milioane de lei vechi, adică 600 RON, i-a replicat că nu contează asta, că trebuia să-şi mai ia o slujbă şi să-şi asigure bătătura.

 

 Pe lângă nesimţirea sfatului, e limpede, chiar şi pentru un necunoscător, că nicio societate de asigurări din lumea aceasta nu va asigura o casă construită pe jumătate din chirpici, cum era a sărmanului în cauză. în acest ultim caz, în care preşedintele a invitat de zor amărâţii loviţi de inundaţii să se asigure, există pentru mine doar trei posibilităţi.

 

Fie preşedintele a fost beat, ceea ce e destul de greu de crezut, având în vedere că era înainte de prânz şi domnia sa duce la băutură, fie preşedintele e rupt de realitate, ceea ce ar fi extrem de grav, pentru că în acest caz România se află într-un pericol uriaş, fiind condusă de un preşedinte iresponsabil, fie încerca să înveselească atmosfera făcând glume morbide, doar de el înţelese, ceea ce este la fel de grav, pentru că în acest caz Traian Băsescu dovedeşte că pur şi simplu îl doare în cot de propriul popor.

 

Ar mai exista o ultimă posibilitate, cea de a patra, care nu se înscrie în linia primelor trei, aceea în care preşedintele pur şi simplu nu-şi doreşte să continue mandatul 2 până la capăt şi caută motive pentru a fi scos  prin forţă de la Palatul Cotroceni.

 

 Acest lucru ar fi mult mai grav, deoarece în cazul acesta ar putea fi acuzat că doreşte inflamarea populaţiei şi crearea de dezordine publică, printr-o nouă revoltă-revoluţie. în toate cele patru situaţii preşedintele nu poate fi decât complet iresponsabil şi fără nicio îndoială periculos pentru România. Şi în acest caz s-ar cere de urgenţă suspendarea sa şi lansarea unei acuzaţii, nu doar publice, de trădare a interesului naţional.

 

 Dar până una-alta, ne rămâne să mai privim o dată imaginile terifiante, avându-l în prim-plan pe preşedintele României şi să ne întrebăm dacă e doar mitocan sau şi răutăcios şi rece. Pentru mine e cât se poate de limpede că Traian Băsescu în acest moment se comportă exact aşa cum a învăţat să se comporte pe vasul “Biruinţa” cu mateloţii săi.

 

Marea problemă însă pentru domnia sa e că poporul român nu e un popor format exclusiv din mateloţi, proşti sau din molâi şi fricoşi. Acest popor bătut de soartă în toată istoria sa cu siguranţă are suficiente resurse umane pentru a spune la un moment dat “NU” unui personaj care aduce din ce în ce mai mult cu dictatorii sud-americani.

 

Sincer, nu înţeleg cât timp mai pot să tacă inclusiv liderii şi activiştii PDL în faţa unui astfel de comportament nedemn de un şef de stat. Nici un şef de stat, normal la cap, fie el împărat, rege, preşedinte nu-şi permite să-şi certe cu ură propriul popor, ci eventual îşi dojeneşte cu eleganţă, chiar dacă tăios, semenii. Dar Băsescu nu e nici împărat, nici rege şi nici un preşedinte al tuturor românilor, ci doar a 5,2 milioane din aproape 23.

 

Până la urmă, sunt convins că inclusiv cei care au crezut sincer şi au luptat cu toate energiile şi toată forţa lor pentru ca acest personaj să câştige al doilea mandat la Cotroceni se vor trezi şi vor realiza că individul, fără doar şi poate, este un blestem peste România, dominat de diavol şi în nici un caz de Bunul Dumnezeu. Adică, în termeni populari, actualul preşedinte al României cred că-l are pe dracul în el, altfel nu pot să-mi explic comportamentul său aiuritor în faţa unor oameni disperaţi.

 


 

Comenteaza