Puşca şi cureaua lată, cum ne-ai mai prostit odată...

Puşca şi cureaua lată, cum ne-ai mai prostit odată...
În 26 decembrie 2008, premierul României făcea o declaraţie care părea, în aburii cârnaţilor şi sarmalelor de lângă bradul de Crăciun, aproape serioasă şi responsabilă.

în timp însă, s-a dovedit că declaraţia lui Emil Boc a fost nu doar complet neserioasă şi lipsită de conţinut, ci şi fără orice acoperire în realitate, dacă nu chiar “nesimţită”!


După un an şi jumătate de guvernare Boc, “presa răutăcioasă”, în viziunea tuturor guvernanţilor - în viziunea celor actuali şi “mogulizată, oligarhizată, ticăloasă, mincinoasă şi cumpărată” - , scoate la lumină la două - trei zile situaţii aproape incredibile pentru un cetăţean care a luat în serios declaraţiile de atunci. în mod normal, orice om raţional din România se poate întreba cum Dumnezeu mai există atâtea salarii şi venituri uriaşe în sistemul public atât timp cât reprezentanţii Guvernului, în frunte cu însuşi premierul în funcţie, au anunţat triumfal cu peste un an şi jumătate în urmă...

 

“Puşca şi cureaua lată, ce sporuri, prime şi stimulente aveaţi odată”. Premierul părea serios şi hotărât atunci (trebuie să admit că am fost unul dintre proştii care aproape am crezut şi chiar am felicitat cu sinceritate gestul!!!), venitul maxim va fi de 4.600 de lei în sistemul public, tuna fostul primar demisionar al Clujului! Astăzi, însă, după dezvăluirile presei privind zecile de situaţii în care cerinţa premierului a fost luată pur şi simplu în derâdere, acelaşi Emil Boc pare doar un papagal pe care nici măcar propriii subordonaţi nu l-au luat în seamă. Cum se simte Emil Boc oare când televiziunile şi ziarele naţionale sau locale îi aduc la cunoştinţă ceea ce propriul său aparat de informare nu-i oferă decât trunchiat sau complet ireal?

 

 în urmă cu câteva luni bune, imediat după ce Traian Băsescu a ajuns pentru a doua oară preşedinte al României, am atras atenţia, împreună cu alţi colegi de la ZIUA de CLUJ, unor lideri locali ai PDL, prezenţi în redacţie, despre anomaliile cu privire la păstrarea în continuare a unor venituri de 2, 3 sau chiar 4-5 ori mai mari în multe cazuri în sectorul public!!! De asemenea, mi-am exprimat nedumerirea în mod personal unor consilieri ai premierului cu privire la aceste situaţii hilare. Toţi cei care auzeau aceste informaţii ne asigurau că nu este vorba decât de o mistificare a presei mogulizate şi că în realitate situaţia este sub control (!!!) şi complet transparentă (!!!), toate instituţiile publice, inclusiv ministerele şi fostele regii autonome, acum societăţi cu capital de stat, impunând încă din primăvara lui 2009 pragul de 4.600 lei/lună!

 

Când colo, ce să vezi!? Zeci, sute, poate chiar mii de salariaţi de la stat se bucură în continuare de venituri lunare constituite din sporuri, stimulente şi prime speciale care adăugându-se la salariul de bază asigură un venit de multinaţională unor şefuţi, şefuleţi, şefuţe şi fufe din sistemul public! Spre exemplificare, nu trebuie decât să luăm organigrama şi fişele de salarizare ale personalului din Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei, Ministerul învăţământului, de la diverse societăţi cu capital de stat aflate în subordinea diverselor ministere sau de la agenţii guvernamentale ale căror angajaţi taie frunze la câini! Aţi fost vreodată într-o companie de stat? Dacă nu, vă asigur că este complet diferit ca prezenţă pe coridoare, fumoare şi alte locuri de relaxare decât la orice companie cu capital privat, multinaţională sau simplă firmă de apartament!

 

Spre exemplu, angajaţii tuturor CET-urilor din ţară au un spor salarial plătit inclusiv în aprilie 2010 de “25% pentru consemn la domiciliu” şi un “spor de 50% pentru exercitarea unor atribuţii aferente altor funcţii”, aşa cum cei peste 500 de angajaţi din “centrala” Ministerului Agriculturii din Bucureşti au un “spor cuprins între 18 şi 30% pentru lucru în condiţii vătămătoare!”. Grăitoare pentru realitatea din teren mi s-a părut şi indemnizaţia pe care urma să o încaseze, în cazul în care presa nu s-ar fi sesizat la timp, însuşi consilierul pe probleme economice al premierului, distinsul Ionuţ Popescu, în calitate de preşedinte al Fondului Proprietatea, 37.000 lei/lună!

 

Ca să nu mai vorbim de venitul lunar cu 4 zerouri încasat de către domnişoara Vass, acum doamna Paul-Vass, alt consilier de nădejde al premierului clujean care încerca zilele trecute să explice mămicilor disperate că trebuie să accepte inclusiv diminuarea alocaţiei de creştere a copilului!


Exemplele aduse la lumină de către Realitatea TV, Antena 3, Jurnalul Naţional, Cotidianul, Gândul, Hotnews, Evenimentul zilei sau diverse ziare locale sunt grăitoare pentru modul în care subordonaţii domnului “pinguin” Boc au înţeles să respecte cele spuse şi legiferate prin ordonanţa de urgenţă de către cel care pare tot mai mult doar ... “un fel de premier al României”!

 

Comenteaza