Reformarea statului mioritic prin lichidare

Reformarea statului mioritic prin lichidare
Alaltăieri, mizeriile umane care scriu la ziarul cotrocenilor, prin cea mai abjectă voce a lui, dl Mircea Marian, spuneau că PSD - ul şi “mogulii”, prin televiziunile lor, au scos pensionarii în stradă.

îi doresc acestuia, dar şi altor lingăi prezidenţiali, ca părinţii lor sau aparţinătorii acestora să aibă parte de exact măsurile de decimare pe care astăzi dl Băsescu le-a impus României. De ce s-a întâmplat asta?

 

Pentru că, asemeni jurnaliştilor lui Ceauşescu, cărora nu li se părea de ajuns linsul zilnic în cur, o luau cu mult înainte, inventând şi făcându-se utili, chiar şi când Ceauşescu nu le cerea nimic expres. îmi aduc aminte un banc la adresa jurnaliştilor care îl însoţeau pe Ceauşescu la vânătoare şi care, când “cel mai iubit fiu al poporului” a ratat tirul asupra unui cârd de raţe sălbatice mai norocoase, după lunga linişte înfricoşată din stand, au spus: “Priviţi aceste raţe: sunt moarte!

 

Dar ce le ţine în viaţă e dragostea de ţară!” Probabil că aşa vor spune şi când un număr considerabil de români, pensionari sau nu, va “ieşi din sistem” (aşa cum cinic spunea ministrul “plezirist”) direct în cimitire. “Priviţi aceste cadavre - va scrie lingăul Mircea Marian -,  ei sunt eroii care s-au sacrificat pentru salvarea României! Vor fi decoraţi post- mortem de către marele preşedinte!” Revenind, iată că scenariul avant la lettre al lingăului de la “oficios” nu a fost adoptat de către dl Băsescu.

 

în penibila conferinţă de presă în care s-a ferit ca dracul de tămâie ca să fie asimilat guvernului, de parcă nu el ar fi condus până acum ţara, dl Băsescu nu s-a lansat în aşteptatul atac la “moguli”, comunişti şi alte fantasme cu care a mai reuşit să mintă jumătate din români, făcându-l pe “jurnalistul” cu pricina şi mai odios şi mai penibil decât ne-am obişnuit până acum, atât din scrisul, cât şi din dizgraţioasele sale apariţii la televizor. Preşedintele ne-a spus că datorăm această stare de criză perpetuării unui stat de tip clientelar. Nu ştiu, din cele mai bine de cinci milioane de oameni care l-au votat pe preşedinte, cine îl mai poate crede.

 

Dacă mai sunt astfel de cetăţeni, asta înseamnă că ceva inimaginabil de rău se întâmplă cu acest popor. Dacă asistăm liniştiţi la distrugerea a înseşi fiinţei naţionale, la batjocorirea vârstnicilor, la alungarea profesioniştilor, a medicilor, a profesorilor din ţară, la înfometarea copiilor - şi am enumerat doar o parte a aşa-zisului “plan de reformare” a statului, născut în laboratoarele de la Cotroceni şi adoptat fără crâcnire de guvern, - atunci e clar că nu reprezentăm mimic altceva decât întruchiparea Mioriţei, de care suntem - nu-i aşa - atât de mândri?!

 

Comenteaza