Regele haosului fiscal se întoarce

Regele haosului fiscal se întoarce
| Foto: Arhiva

Regele haosului fiscal se întoarce, după o pauză de două luni, în guvernul PSD - ALDE. Fostul ministru Ionuț Mișa va fi numit șef la ANAF și va deveni adjunctul ministrului Teodorovici, cel care în urmă cu trei luni îi cerea demisia. 

Numirea sa în fruntea ANAF a fost vehiculată încă de la începutul lunii februarie, când Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, Mirela Călugăreanu nu a fost bună la conducerea ANAF. Omul potrivit este Mișa, regele neîncoronat al haosului fiscal.

Omul care și-a pus semnătura pe OUG 79, care a mutilat Codul Fiscal, revine ca salvator al ANAF. Ce comedie neagră! Ce îl recomandă pe Mișa pentru postul de șef al ANAF  sau ce îl recomanda pentru postul de ministru? Doar fidelitatea față de Dragnea, liderul suprem.

Gafele zapciului Mișa sunt monumentale. Și-a început mandatul anunțînd desființarea Pilonului II de pensii. Nu s-a desființat, dar a fost mutilat, în sensul că încasează mai puțini bani din contribuțiile la pensii.

A continuat cu supraacciza la carburanți, aruncând în aer prețurile la combustibili. S-a făcut că nu vede creșterile de prețuri de la pompă și de la raft și a plâns la televizor, ca un cabotin, de grija bugetarilor cărora le-a dat 3 lei în plus la salariu și le-a luat de trei ori mai mult, din cauza creșterii galopante a inflației. 

Ionuț Mișa este eroul ,,revoluției fiscale'' care a instaurat haosul pe piața muncii prin transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Tot Mișa se face vinovat de diminuarea multor indemnizații, sporuri și chiar salarii. Fostul ministru de Finanțe este artizanul controversatului formular 600, care  a complicat situația celor care erau remunerați pe baza contractelor de proprietate intelectuală. Și lista poate continua.

O parte dintre isprăvile lui Mișa au fost corectate de Teodorovici, prin ordonanțe succesive (concediile pentru mame, salariile pentru cei din IT, salariile part-time și formularul unic).

Toate cele enumerate mai sus îl recomandă pe Mișa pentru postul de șef al ANAF! Nu-i așa, domnule Dragnea?

Editorial de Dan Vasile Mihale

Comenteaza