România sub dictatura Băsescu

România sub dictatura Băsescu
Cred că nu aşa îmi doresc să convingem Europa că justiţia română condamnă corupţia. Nu doresc nimănui să aibă de-a face cu această justiţie subordonată politic, care poate şi chiar face dosare oricui.

Nu cu o astfel de justiţie vreau să fim în Europa. Cu procurori care primesc ordine, care construiesc şi falsifică probe, care hărţuiesc şi şantajează şi care îşi construiesc acuzarea pe baza ascultărilor telefonice. Nu ştiu câţi judecători din lume şi-ar fi murdărit mâinile cu o condamnare în cazul în care într-un dosar "nu există probe directe", şi în care se demonstrează că procuratura a folosit drept probă împotriva lui Adrian Nastase, cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România post-decembristă, dolari care la data formulării acuzaţiei nici nu fuseseră tipăriţi de Trezoreria Statelor Unite.

Când înainte ca dl. Traian Băsescu să aranjeze stratagema penibilă cu lacrimile de crocodil, pentru a-l putea înlocui în lupta pentru preşedinţie pe dl. Stolojan, am atenţionat asupra pericolului ca un astfel de om (pe care dicţionarele îl numesc "scelerat") să ajungă să reprezinte România la cel mai înalt nivel, nu puteam crede că acţiunile acestui om vor produce victime. Când am spus că acest om este un pericol pentru poporul român, nu m-am gândit la imensa amploare a RĂULUI care s-a instalat, odată cu el, la conducerea României. Numirea prim-procurorului României de către ministrul Justiţiei (deci pe criterii politice!) a fost începutul. Numirea unor procurori dispuşi să calce pe cadavre la DNA şi transformarea acestei instituţii alături de celelalte servicii speciale în instrument de distrugere a tuturor oponenţilor politici şi a celor care observau cum ţara se îndreaptă prin neo-cezarismul băsescian spre dictatură au făcut din România scena revenirii ţării în cumpliţii ani ai dictaturii comuniste, a anilor ‘50, când oricui i se putea înscena orice. Dl. Băsescu are mâinile pătate de sânge, pentru mine acesta este adevărul acestor zile. Şi câte un strop mic din sângele acesta se află acum pe mâinile celor care nu au vrut, nu au înţeles sau au îngenuncheat pentru avantaje materiale în faţa acestui ultim dictator al Europei civilizate. Când Adrian Năstase pierdea alegerile în faţa lui Băsescu nu mi-am imaginat că va putea urma un regim în care corupţia şi crima împotriva poporului propriu să fie mai ample. Ultimii ani au demonstrat că sub protecţia justiţiei băsiste s-au întâmplat cele mai îngrozitoare cazuri de corupţie. De la Videanu, Ridzi, Udrea, Stolojan, Băsescu şi până la mizerabilul Hoară, niciodată anchetaţi de procurorii Puterii, corupţia generalizată a ajuns la cote inimaginabile. Protejaţi de ANI, de Servicii, de Procuratură, aceşti oameni care au condus ţara în ultimii 8 ani au sângele poporului român pe mâini. De la Adrian Năstase până la pensionarii morţi în lipsa medicamentelor şi a hranei, şi până la cei omorâţi de inumanele tăieri de venituri şi distrugerea sistemului medical. Nu ştim încă numărul celor morţi în urma faptului că spitalele nu au mai avut voie să angajeze personal medical.

Nu vreau, însă, ca atunci când va veni vremea judecăţii pentru mai marii PDL în frunte cu Traian Băsescu, aceştia să fie condamnaţi fără ca procurorii să fi administrat probe indubitabile împotriva lor; nu vreau ca aceştia să fie acuzaţi pe baza convorbirilor telefonice şi nici să se spună despre ei că au luat mită în dolari care încă n-au fost tipăriţi în America. Nu vreau ca ei să fie purtaţi cu cătuşe şi filmaţi ca şi când ar fi cei mai odioşi criminali. Nu vreau ca ei să aibă un proces neechitabil şi nu vreau ca din fruntea Statului viitorul preşedinte să se pronunţe dacă ei trebuie sau nu să facă puşcărie. Vreau ca martorii lor să fie acceptaţi şi apărarea lor să se poată face în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Omului.

Revenind, cred că după alegerile generale care vin şi după suspendarea imperios necesară a dlui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României va trebui de urgenţă să se reanalizeze situaţia Justiţiei române, puternic tarată de coborârea ei în genunchi în faţa politicului. Şi probabil că va fi imperios necesară desfiinţarea DNA, atât de uşor transformat în arma forte a preşedintelui. Pentru că prin unii oameni din aceste instituţii s-au distrus destinele unor persoane. Şi asta este de neiertat. În momentul acesta avem pe mâini sânge cu toţii. Pentru că am stat şi am asistat nepăsători la înlocuirea insidioasă a democraţiei în România (atâta cât era ea) cu o dictatură.

Dacă Justiţia, coloana vertebrală a unui Stat, nu va fi salvată în regim de urgenţă din mâinile celor care au făcut-o armă politică, atunci acest popor nu merită nimic. Un popor întreg aflat la cheremul unui singur om, la cheremul instituţiilor de forţă, conduse de acelaşi individ, destinele a milioane de oameni distruse tot de un singur om şi al bandei lui fără scrupule: acesta este peisajul unei Românii îngenunchiate.
E o iluzie că având guvernul, USL va putea repara dezastrul în care Traian Băsescu a adus ţara. Până acest personaj malefic nu va dispărea de pe scena publică a ţării, răul nu va putea fi stârpit în România.

Când cel mai bun prim-ministru al unei ţări se sinucide, după un proces în care sunt acceptaţi împotriva lui mai mulţi martori decât a avut procesul de la Nürnberg, iar în apărare nu sunt acceptaţi martori, când însuşi judecătorul d-sale spune textual că nu există probe directe, când preşedintele ţării se antepronunţă şi spune că el trebuie să facă închisoare, când procurorii fabrică şi falsifică probe împotriva lui, când acesta încearcă să-şi ia viaţa, nesuportând nedreptatea care i se face, noi, cu toţii, ca indivizi şi ca ţară, nu putem fi în Europa. Iar dacă procesele politice vor continua, împotriva oricui, dacă justiţia nu va face ceva ca instrumentele politicului aduse în funcţii de politicieni din această instituţie nu vor fi arătate cu degetul şi îndepărtate, vom rămâne o dictatură mizerabilă, şi atât. În care orice om este expus şi în care oricui i se poate întâmpla mâine o nenorocire, fără să fie vinovat. Până dl. Băsescu se află încă în funcţie, noi, până d-sa stăpâneşte şi foloseşte instituţiile de forţă şi Justiţia din România, vom continua să rămânem o dictatură.

Comenteaza