Stimate Consumator

Stimate Consumator
Dacă ai mâncat în ultimii ani cozonaci Panettone sau Pandoro de Crăciun ori de Paşte, bine ai făcut.
Ai atras, fără măcar să realizezi, o investiţie de 50 milioane de euro în România, a unuia dintre cei mai cunoscuţi producători de patiserie din lume

Chiar dacă a fost greu în ultimii doi ani, cu atâtea tăieri şi deficite, chiar dacă a fost hilar în ultimele două luni în care am fost de ocăra Europei, simplul fapt că ai consumat un produs aparent neimportant pentru „indicatorii macreconomici” a declanşat o reacţie în lanţ care a marcat o victorie excepţională pentru economia României. De acum încolo lucrurile se vor întâmpla pe repede înainte şi nu vorbim aici doar de 500 de români care vor avea joburi într-o companie eleganţă. Vorbim de furnizori şi de clienţi care, ajutaţi de tine şi de Battistero, îşi vor restarta afacerile. Vorbim despre exportatori care vor scoate cozonaci şi prăjituri în afara ţării. Vorbim despre alte companii de patiserie care se întreabă chiar în acest moment de ce n-ar investi şi ele în România.

Aşa că, Stimate Consumator, revin la peste un an şi jumătate după ce ţi-am spus că tu eşti cel care face lucrurile să se întâmple cu încă o dovadă că exact aşa şi este, şi îţi mulţumesc acum, ca şi atunci, pentru că relansezi economia României. Ar fi nemaipomenit ca şi alte companii ale căror produse le consumi să ia exemplul celor de la Battistero şi să investească în România în unităţi de producţie, ca un gest normal de recunoaştere a loialităţii tale în a le utiliza mărcile. ?i ca să dau două exemple, dacă tot suntem la dulciuri, mi-ar plăcea să cred că într-o bună zi italienii care au pus lumea întreagă într-un ou de ciocolată vor imita iniţiativa conaţionalilor de la Battistero şi-l vor fabrica în România sau că austriecii care aduc produse lactate din Alpi vor investi în fabrici în ţara noastră.

Şi, Stimate Consumator, de ce să nu mergem mai departe cu exerciţiul nostru de convingere şi să rugăm producătorii pastei de dinţi numărul unu în lume şi pe cei ai celei mai bune creme de mâini să verifice dacă nu le pot readuce în fabricaţie la Braşov sau altundeva în România. Sau, Stimată Consumatoare, pentru că meriţi şi ai grijă de ţine, ar fi grozav ca mai multe dintre cosmeticele pe care le foloseşti să fie fabricate în ţară, mai aproape de nevoile tale, ca un semn de apreciere pentru persoana ta, cea care le-ai dovedit că ştii că brandurile lor fac ca frumuseţea să fie îngrijire şi încredere.

Putem ţinti împreună, Stimate Consumator, să sugerăm şi altor producători de maşini să vină să le asambleze în România, stimulaţi fiind de succesul creatorilor de automobile deja prezenţi în ţară. Sunt convins că au semnalat deja că tu, şofer de plăcere sau de afaceri, simplu sau deştept, înţelegi progresul prin tehnologie, ştii că adevărata calitate contează sau că tehnologia este creativă şi că azi, mâine sau într-o zi vor consideră să asambleze „das Auto” în România.

Stimate Consumator, ai dovedit a fi un mare utilizator de electronice şi electrocasnice pentru că ai realizat că, ajutat de ele, viaţă este bună. Cumpărând bunuri de folosinţă îndelungată am putea ca împreună să sugerăm producătorilor acestora că pot face lucrurile mai bune investind în România şi că, inspiraţi de tine şi având al şaselea simţ, vor vedea că au luat decizia cea mai bună venind la noi. ?i suntem îndreptăţiţi să credem că într-o bună zi totul se va schimba din nou şi că compania cea mai inovativă din lume a înţeles, operând din propriile fabrici din România, că românul a muşcat din măr.

Nu în ultimul rând, Stimate Consumator sper şi că mai mulţi producători de medicamente dintre cei care au ţintit durerea să ţintească şi investiţii economice în România. Te vor ajuta să te lupţi mai bine cu răceala şi gripa, vor fabrica în ţară remedii rapide cu efecte îndelungate, apărând sau redând de lângă tine viaţă şi calitatea vieţii tale.

Şi dacă, prin absurd, Stimate Consumator, eşti îngrijorat că aceşti investitori nu vin în România pentru că au rezerve faţă de mediul de afaceri, te rog să alungi gândul rău. Ei ştiu că fiscalitatea este dintre cele mai reduse din Europa şi că va rămâne acolo până în 2016, că există voinţa politică pentru convergenţă, că IFRS creşte transparenţa şi comparabilitatea contabilă, că există condiţionalităţi stricte

antiderapaje de la creditorii internaţionali, că sunt disponibile ajutoare de stat şi fonduri europene pe care ei au know-how-ul să le acceseze, că forţa de muncă este calificată şi competitivă şi că infrastructura poate doar să se modernizeze. Cu alte cuvinte, ei se pricep cel mai bine să interpreteze semnalele economice pe care România le emite. Nu în ultimul rând, investitorii sunt contaminaţi de alţi investitori care au venit în România, cum este Battistero, şi înţeleg oportunităţile în creştere pe care noi, graţie ţie, Stimate Consumator, le oferim.  

 Aşa că Stimate Consumator, chiar dacă nu ţi-a fost uşor în austeritatea ultimilor doi ani şi chiar dacă eşti încă la început de drum, tu eşti ce care a făcut lucrurile să se întâmple şi nici măcar nu te-ai bătut cu pumnul în piept pentru asta. Ai atras investiţii, ai creat locuri de muncă, ai generat competiţie în economie, ai facilitat exporturi, într-un cuvânt ai adus valoare adăugată pentru România. 

Meriţi întreaga recunoştinţă, Stimate Consumator, pentru că rămâi cel mai tare punct de sprijin pentru ţara ta.

Comenteaza