Evaluarea naţională 2017. Elevii au avut de tratat genul liric FOTO SUBIECTE

Evaluarea naţională 2017. Elevii au avut de tratat genul liric FOTO SUBIECTE
Profesorii spun că exerciţiile sunt accesibile. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut în 19 iunie proba la limba română.

Elevii de clasa a VIII-a au primit la subiectele la română, la examenul de evaluare naţională 2017, poezia „Ploaia", de Magda Isanos. Elevii au avut de argumentat de ce textul aparţine genului liric. De asemenea, o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă a fost unul dintre subiecte la română la evaluare naţională.

Luni s-a desfăşurat proba la limba şi literatura română, iar miercuri, 21 iunie, va avea loc proba la matematică. Ultima evaluare, la limba maternă, va fi susţinută pe 22 iunie. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16:00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 20:00.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie. Admiterea în învăţământul liceal se face în baza calcului mediei ponderate între media generală de la evaluarea naţională (80%) şi media generală a claselor V-VIII (20%).

4.013 elevi de clasa a VIII-a din judeţul Cluj vor susţine, în perioada 19 iunie - 22 iunie, evaluarea națională.

Examenul se desfăşoară, în acest an, în 110 centre de testări, iar, în mediul rural, acolo unde au fost sub 10 elevi înscrişi, s-au arondat centrelor de examen apropiate, copiii fiind transportaţi cu microbuze şcolare pentru a-şi putea susţine examenul.

Anul acesta s-au înscris 4.013 elevi, cu 103 mai puţini candidaţi faţă de anul trecut. Dintre aceştia 3.499 sunt înscrişi la secţia română, 439 la maghiară şi 75 la germană.

Comenteaza