Business a la Cluj, în varianta absolvenţilor de informatică în limba germană

Business a la Cluj, în varianta absolvenţilor de informatică în limba germană
Cele mai bune lucrări de licenţă ale primei generaţii de absolvenţi de informatică în limba germana din Cluj au fost premiate - Un sistem centralizat de căutare imobiliară (Bogdan Mic), implementarea conceptului Lattice în sortarea datelor de volum mare (Flaviu Berbecariu), analiza securității rețelelor GSM (Horea Manița) și analiza și optimizarea calității datelor pentru companii (Alexandru Drăgan)

Linia de studiu în germană din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității „Babeș-Bolyai" a fost lansată în 2014 și este finanțată anual cu 60.000 de euro de trei companii private: MHP - A Porsche Company, Porsche AG și NTT Data. Pe lângă cursurile de la facultate, studenții participă la stagii de practică în cadrul companiilor, iar ulterior le pot deveni angajați.

Dintre cei patru tineri care și-au prezentat lucrările la MHP, în absența acestei linii în germană finanțată de companii, doi ar fi ales tot Facultatea de Matematică și Informatică, linia engleză, unul ar fi mers la Timișoara, iar al patrulea la București. Toți cei patru vor să-și continue studiile universitare, iar doi dintre ei lucrează deja la MHP, unde au venit întâi în practică.

În total, în acest program sunt implicați peste 130 de tineri pentru cei trei ani de studii în desfășurare (fără a lua în calcul admiterea din 2017). Proiectul se bucură de succes, astfel că din anul universitar 2018-2019 colaborarea se va extinde și la nivel masteral.

Comenteaza