1.500 de copii din medii defavorizate din Cluj vor primi Prima Carte

1.500 de copii din medii defavorizate din Cluj vor primi Prima Carte
| Foto: OvidiuRo

Programul pilot „Fiecare copil merită o poveste" îşi propune să aducă lectura mai aproape de copiii din învăţământul preşcolar, proveniţi din mediile rurale, prin programe de training pentru cadrele didactice şi distribuirea a peste 1.500 de cărţi ilustrate în grădiniţele din Cluj.

Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj lansează, la nivel județean, programul pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste", pentru creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate. Programul debutează mâine, la Cluj-Napoca, cu un training centrat pe dezvoltarea limbajului pentru toți cei 1.300 de profesori de învățământ preșcolar din județ. De asemenea, în cadrul programului, 1.500 de copii din mediul rural din județul Cluj vor primi Prima Carte pentru acasă, iar în grădinițele defavorizate vor fi amenajate centre de bibliotecă.

„Mii de cărți ilustrate pentru copii, precum și o serie de materiale educaționale informative cu privire la importanța cititului vor ajunge în grădinițe și acasă, la copiii din medii rurale sau urbane defavorizate. Este un program amplu, cu impact pe termen lung, pe care îl susținem 100%. Avem nevoie ca toți copiii din județul nostru să fie pregătiți pentru școală, pentru ca șansele de reușită să fie cât mai mari, reducând astfel abandonul școlar timpuriu și crescând, în egală măsură, calitatea educației", declară Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj.

La nivel național, până la finalul anului 2019, prin programul „Fiecare copil merită o poveste", vor fi amenajate 400 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preșcolare, iar un număr de 35.000 de profesori vor fi formaţi în metode de dezvoltare a comunicării orale și a premiselor citirii și scrierii. De asemenea, 260.000 de cărți ilustrate vor ajunge la copiii din mediul rural, prin proiectul „Prima mea Carte".

Comenteaza