185 de elevi care vor să devină experți în alimentația sănătoasă vor face practică la USAMV Cluj

185 de elevi care vor să devină experți în alimentația sănătoasă vor face practică la USAMV Cluj
| Foto: USAMV Cluj

Stagiile de practică și consiliere oferite de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca vor dura trei ani.

Universitatea clujeană a încheiat un parteneriat cu Colegiul Tehnic de Alimentație Publică ”Raluca Ripan”, de care vor beneficia 185 de elevi din clasele a XII-a, profilul ”Tehnician în gastronomie”.

Primii liceeni au început deja stagiul de practică și consiliere profesională la secțiile de Carmangerie, Panificație - patiserie și Lactate, amplasate în stațiile pilot ale Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor. Partenerul de practică este Agronomia Agro Food Innovation SRL, aparținând USAMV Cluj-Napoca.

”Proiectul are drept obiectiv creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă. 

Competențele profesionale dobândite, ca urmare a stagiilor de practică, vor contribui la pregătirea viitorilor specialiști în gastronomie. În aceste vremuri tulburi peste tot în lume, comunitatea are nevoie de hrană sănătoasă și de specialiști care beneficiază de o pregătire de calitate”, a precizat dr. Lucian Cuibus, care se ocupă de administrarea Agronomia Agro Food Innovation SRL și este cadru didactic al USAMV Cluj-Napoca. 

Pe parcursul stagiilor de practică, elevii vor fi familiarizați cu bunele practici din industria alimentară, cu un accent special pe produse locale de calitate superioară și ecologice. De asemenea, sesiunile de practică se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor de securitate și siguranță medicală, impuse de legile în vigoare în perioada pandemică.

Agronomia Agro Food Innovation SRL procesează materii prime obținute în fermele și stațiunile universității, mai ales de la Ferma Cojocna, unde o parte din materiile prime au primit acreditare ecologică, iar aceasta reprezintă o garanție a produselor locale de calitate, care sunt comercializate în magazinele USAMV Cluj-Napoca.

 

Comenteaza