21 de adolescenţi susținuți de fundaţia Clujul Are Suflet au promovat bacalaureatul

21 de adolescenţi susținuți de fundaţia Clujul Are Suflet au promovat bacalaureatul
21 de adolescenţi susținuți de fundaţia Băncii Transilvania (BT), Clujul Are Suflet (CAS), au promovat bacalaureatul. Dintre aceştia, opt au obţinut la examene medii de peste 8, iar acum se pregătesc pentru înscrierea la facultate.

Din 2008, anul în care a fost deschis centrul de zi, 1.900 de persoane au beneficiat de ajutorul echipei CAS prin meditații, activități de socializare, cursuri de orientare şcolară şi profesională pentru a avea rezultate şcolare mai bune, a-şi continua şcoala şi a găsi un drum cât mai potrivit aspirațiilor lor.  
 
700 de adolescenți din cei aproape 800, care se aflau în risc de eşec școlar (repetenţii, corigenţe, absenteism, abandon şcolar, lipsa motivaţiei pentru şcoală)  au avut o situaţie şcolară mai bună. 160 de tineri dintre cei 250 pregătiţi de profesorii de la CAS prin meditaţii au promovat bacalaureatul. De-a lungul timpului, 111 din cei 125 de absolvenți au intrat la facultate, iar alţi 14, la şcoli postliceale. 
 
Aproape 700 de adolescenți au urmat cursuri de orientare şcolară şi profesională și au fost sprijiniți pentru a lua o decizie cât mai bună privind școlile sau profesiile care li se potrivesc. 230 au absolvit cursuri de calificare profesională, fiind acum specializaţi în meserii căutate pe piaţa muncii, iar 350 au fost ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă. CAS a fost înfiinţată în 2007 de către BT, fiind cel mai mare proiect de implicare socială a băncii clujene.

Comenteaza