A fost raportat primul elev pozitiv la testul cu salivă

A fost raportat primul elev pozitiv la testul cu salivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat luni că a fost înregistrat primul caz pozitiv în urma testelor cu salivă, făcute elevilor.

Este vorba despre un elev de la liceul I.L.Caragiale din București.

"Astăzi, după mult timp au fost la dispoziţie şi acele teste non-invazive. Am primit foarte multe semnale. Ele au fost folosite. Dincolo de neajunsurile de aşteptat, ele au fost folosite. Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz testat pozitiv în urma testelor cu salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea acestei situaţii. (...) Este în Bucureşti, este Liceul "Caragiale", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, conform Agerpres. 

Testarea elevilor se va face de două ori pe săptămână, luni și joi, cu testele rapide pe bază de salivă, care au fost distribuite în unitățile de învățământ. Procedura se poate desfășura, în funcție de decizia școlilor, acasă sau la clasă. 

În județul Cluj, de exemplu, doar 17 unități de învățământ au optat pentru administrarea testelor la școală, alte 43 au adoptat, prin decizia consiliului de administrație, modalitatea mixtă de adminstrare a acestora  - la școală/la domiciliu, în timp ce copiii din alte 383 de unități de învățământ clujene vor fi testați acasă, de părinți.

Comenteaza