A început vânătoarea de studenți la Cluj. Cu ce îi momesc facultățile

A început vânătoarea de studenți la Cluj. Cu ce îi momesc facultățile

Universitățile au început vânătoarea de studenți. Pentru că nu au mai putut să ajungă fizic la elevii de liceu ca să le prezinte oferta educațională, multe facultăți caută metode alternative prin care să îi atragă pe tineri.

Unele le oferă pământ gratuit cât sunt studenți, unde pot face agricultură, iar altele promit burse consistente ori reduceri la evenimente culturale și în sălile de sport. Ca să îi atragă pe noii studenți, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Timișoara le oferă, în perioada studiilor, o fâșie de pământ.

”De exemplu, dezvoltă o cultură de lavandă, o cultură de mentă, intenționează să transforme această cultură în uleiuri pentru farmacie, noi îi ajutăm la partea de input-uri, tot ce înseamnă partea de teren, irigații, curent și partea de tratamente și, foarte important, know-how-ul care vine de la profesori, care se vor ocupa de ei. În plus, studenții vor fi ajutați și să își valorifice producția”, spune Alin Popescu, rector al USAMVB.

Altele le promit tinerilor burse care pot ajunge până la 2.000 de lei. La Politehnica din Timișoara viitorii studenți primesc reduceri de până la 70% la evenimentele din oraș ori acces în locuri în care pot să facă sport. ”Avem o continuă legătură cu instituțiile de cultură și au reduceri substanțiale la diverse evenimente. Avem terenuri de tenis, partea de piste de alergare”, a declarat Florin Drăgan, rector la Universitatea Politehnica Timișoara.

Tot aici studenții pot folosi gratuit programe de editare și primesc fară niciun fel de taxă găzduire pentru paginile de internet pe care le creează. Pentru că anul acesta reprezentanții universităților nu au mai putut merge în licee facultățile au dezvoltat platforme pe internet unde își prezintă oferta.

Altele folosesc programe de mesagerie unde le trimit tinerilor informațiile de care au nevoie pentru admitere. La Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) Cluj-Napoca înscrierile încep în 9 iulie.

”Cei care doresc să obțină informații despre admitere și-au dat numărul de telefon și dacă au în mod special opțiuni pentru anumite specializări, ei pot primi în mod targetat informații despre acea specializare sau, dacă nu, în general, pentru admitere”, spune Andreea Mogoș, prodecan al FSPAC.

Comenteaza