Absolvent la 80 de ani! Un inginer pensionar din Cluj vrea să devină analist programator VIDEO

Absolvent la 80 de ani! Un inginer pensionar din Cluj vrea să devină analist programator VIDEO
Vasile Drăgan s-a născut aproape de Turda, cu doar trei ani înainte ca să înceapă al Doilea Război Mondial, în septembrie 1936. De 20 de ani a ieșit la pensie iar din vara acestui an este proaspătul absolvent al unei școli postliceale.

Inginer de mine, în prima lui meserie, Drăgan a decis acum trei ani ani că vrea să fie analist programator iar pentru asta a făcut din nou școală, timp de un an și jumătate. În curtea Colegiului Tehnic din Aiud e liniște în dimineața zilei de 18 iulie.

Câțiva absolvenți ai școlii postliceale de transport așteaptă să susțină proba practică, de fapt prezentarea unui proiect într-un centru de examen aflat sub coordonarea Colegiului Tehnic Turda. Liceul funcționează drept centru de examen pentru două licee din județul Alba, de la Cugir și de la Aiud, deoarece este singurul din zonă acreditat, care poate să emită diplome.

De la Cugir, de la Colegiul Național David Prodan, urmează să vină adevărata vedetă a examenului din această vară. Cu părul alb și o frizură cazonă, romană, purtând o cămașă, un jerseu și pantaloni de stofă simple, coboară dintr-o mașină absolventul Vasile Drăgan. Când a început prima dată școala era înainte de război, la Micești, comuna Tureni, lângă Turda.

Citeşte povestea integrală AICI. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza