Academia de Muzică cere finanţare pentru viitorul sediu din cadrul Centrului Cultural Transilvania

Academia de Muzică cere finanţare pentru viitorul sediu din cadrul Centrului Cultural Transilvania
Academia de Muzică e singura instituţie de învăţământ superior din România care nu are un sediu propriu, iar conducerea instituţiei a cerut sprijin financiar guvernului pentru demararea lucrărilor la clădirea academiei situată în viitorul Centru Cultural Transilvania.

Academia de Muzică "Gheorghe Dima" (AMGD) din Cluj-Napoca e singura instituţie de învăţământ superior din România care nu are un sediu propriu. Conducerea Academiei a cerut sprijin premierului Victor Ponta pentru finanţarea viitorului sediu, care ar urma să fie amplasat pe 2.760 de metri pătraţi, în incinta Centrului Cultural Transilvania. Construcţia ansamblului este programată pentru finele acestui an şi va costa aproape 15 milioane de euro.

Rectoratul AMGD a solicitat sprijinul Guvernului pentru a demara construcţia, în valoare totală de 15 milioane de euro. "Suntem singura instituţie de învăţământ superior din România care nu avem un sediu propriu. Am primit un teren, din partea municipalităţii, pe Bulevardul 21 Decembrie unde ne putem construi un sediu în incinta Centrul Cultural Transilvania. La sfârşitul anului vor demara lucrările şi nu vreau să ne găsească nepregătiţi. Am trimis o cerere primului-ministru pentru a ne deschide fila de buget pentru finanţare", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, rectorul AMGD, Vasile Jucan.

Oficialii instituţiei susţin că pentru demararea lucrărilor la sediul Academiei de Muzică ar fi nevoie, într-o primă fază, de o treime din suma preconizată pentru execuţia lucrărilor. "Am cerut urgentarea deschiderii finanţării pentru construcţia sediului, care să cuprindă întreaga sumă, adică 15 milioane de euro", a arătat Jucan.

Potrivit reprezentanţilor AMGD, în acest an ar fi nevoie de o finanţare de 5 milioane de lei. Noul sediu al Academiei ar urma să aibă o sală de concerte de 1.500 de locuri. Actualul sediu al AMGD, de pe strada I.C. Brătianu, din Cluj-Napoca, aparţine Episcopiei Greco-Catolice.

Comenteaza