Admitere de toamnă: 100 de locuri bugetate la USAMV

Admitere de toamnă: 100 de locuri bugetate la USAMV
Absolvenţii de liceu care vor să studieze agricultură, horticultură sau medicină veterinară mai au o şansă să se înscrie la cursuri în anul universitar 2015-2016. USAMV scoate la concurs peste 600 de locuri, dintre care 100 bugetate.

În sesinea de toamnă, USAMV pune la dispoziţia viitorilor studenţi 100 de locuri bugetate şi 351 de locuri cu taxă, respective 218 de locuri la ID pentru cele 26 de programe de studii acreditate. Înscrierea candidaţilor se face între 7 şi 12 septembrie. Admiterea la Facultăţile: Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat. La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 15% şi chimie, cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%.

Facultatea de Agricultură
La specializarea Agricultură sunt disponibile 4 locuri bugetate şi 25 de locuri cu taxă, la Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industrie alimentară este disponibil un singur loc bugetat şi 10 locuri cu taxă, în timp ce la Montanologie sunt disponibile 6 locuri bugetate şi 10 locuri cu taxă. La specializarea Biologie sunt disponibile 3 locuri bugetate şi 10 locuri în regim cu plată, iar la Ingineria Mediului sunt disponibile 9 locuri la buget şi 10 la taxă.

Facultatea de Horticultură
La Horticultură au fost scoase la concurs 9 locuri bugetate şi 18 locuri cu taxă, iar la Peisagistică 2 locuri bugetate şi 45 cu taxă. Absolvenţii de liceu care vor să se înscrie la Măsurători terestre şi cadastru vor concura pentru numai două locuri: un loc la taxă şi unul la buget. La Inginerie economică în agricultură sunt disponibile 11 locuri la buget şi 40 la taxă, în timp ce la specializarea Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism sunt disponibile doar locuri cu taxă, în număr de 32. La Inginerie şi management în industria turismului sunt disponibile 5 locuri la buget şi 45 la taxă, iar la Silvicultură doar 20 de locuri la taxă.

Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii
La specializarea Biotehnologii agricole sunt scoase la concurs 10 locuri bugetate şi 10 cu taxă, la Biotehnologii medical-veterinare 11 locuri bugetate şi 9 cu taxă, iar la Biotehnologii pentru industria alimentară 4 locuri bugetate şi 9 cu taxă. La Piscicultură şi acvacultură, candidaţii se pot înscrie pe cele 6 locuri bugetate, respective pe cele 10 locuri în regim cu taxă, în timp ce la specializarea Zootehnie sunt disponibile 15 locuri bugetate şi 25 cu taxă.

Facultatea de Medicină Veterinară
La Medicină Veterinară sunt disponibile doar 3 locuri bugetate şi 2 în regim cu taxă.

Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor
La specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare, doritorii se pot concura pentru cele 10 locuri disponibile în regim cu taxă, la fel ca la specializarea Ingineria produselor alimentare, unde sunt disponibile tot atâtea locuri.

Cei care aleg învăţământul la distanţă pot opta pentru cele 218 locuri disponibile la 5 specializări ale facultăţilor din cadrul USAMV. Mai exact, sunt disponibile: 60 de locuri la Agricultură, 30 de locuri la Ingineria mediului, 39 la Horticultură, 43 la Zootehnie, respectiv 46 la Tehnologia prelucrării produselor agricole.

Comenteaza