Admitere liceu 2022 | Peste 400 de elevi din Cluj au rămas nerepartizați. Trei aveau media peste 9

Admitere liceu 2022 | Peste 400 de elevi din Cluj au rămas nerepartizați. Trei aveau media peste 9

411 elevi din județul Cluj nu au putut fi admiși în prima etapă de admitere la liceu, întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Unul dintre aceștia are medie de 9,57, cea mai mare din țară din rândul celor rămași pe din afară.

Repartizarea computerizată a absolvenților claselor a VIII-a, în învățământul liceal de stat, s-a desfășurat în data de 14 iulie 2022, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu respectarea ordinii opțiunilor elevilor, așa cum sunt acestea au fost consemnate și validate în fișa individuală a fiecărui elev.

Cu toate acestea, 411 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare, în perioada 1-3 august 2022, alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (15-20 iulie 2022), precum și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

În acest moment, la nivelul județului Cluj, în a doua etapă de repartizare, din cadrul Admiterii 2022, sunt disponibile  116 locuri.

La nivel național, 6.852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați, dintre care 15 elevi cu medii peste 9. Cea mai mare, 9,57, este a unui elev care provine de la Liceul Teoretic Creștin "Pro Deo" din Cluj-Napoca. De la același liceu provin și ceilalți doi elevi clujeni cu media peste 9 care au rămas nerepartizați. Aceștia au obținut media 9,39, respectiv 9,07.

IȘJ Cluj transmite că elevii reveniți în țară, repatriați, refugiați se pot înscrie în clasa a IX-a, independent de termenele din calendarele metodologiei de admitere în învățământul liceal de stat, profesioal, dual.  Aceștia vor urma procedura specifică echivalării studiilor.

Toate informațiile și detaliile cu privire la admiterea în învățământul liceal de stat, învățământul vocațional și învățământul profesional, dual, precum și Broșura Admiterii 2022, sunt disponibile și pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj:_https://www.isjcj.ro/ghid-admitere-liceu-2022-isj-cluj/

Comenteaza