ADMITERE liceu 2023. Câți candidați din alte județe s-au înscris la liceu în Cluj/ Zeci de elevi clujeni au rămas nerepartizați

ADMITERE liceu 2023. Câți candidați din alte județe s-au înscris la liceu în Cluj/ Zeci de elevi clujeni au rămas nerepartizați

Zeci de elevi nu au putut fi admiși în prima etapă a admiterii în unitățile de învățământ din județul Cluj, întrucât nu au completat suficiente opţiuni pe fișa de înscriere.

Anul acesta, un număr de 113 elevi din alte județe au optat să urmeze cursurile liceale în unități de învățământ preuniversitar de stat, din județul Cluj. 36 dintre aceștia au obținut o medie de admitere de la 9 în sus, iar alți 7 au media sub 5.

De asemenea, 37 de elevi au rămas nerepartizați în prima etapă a admiterii, după ce nu au completat suficiente opţiuni pe fișa de înscriere în clasa a IX-a. Dintre aceștia, cele mai mari medii au un candidat din județul Mureș (9,02), care a optat să-și continue liceul în Cluj, însă a rămas nerepartizat, un candidat de la Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu din comuna Baciu (8,20) și unul din județul Bistrița-Năsăud (8,12).

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare, în perioada 7-9 august 2023, alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (20-25 iulie 2023), precum și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

În acest moment, la nivelul județului Cluj, în a doua etapă de repartizare, din cadrul Admiterii 2023, sunt disponibile 282 locuri, din care 104 locuri în învățământul privat.

Vezi aici rezultatele repartizării computerizate în liceele din județul Cluj
Comenteaza