Foto Alegeri la UMF Cluj. Un singur candidat la funcția de rector

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se află în plin proces electoral, iar pentru funcția de rector a fost depusă o singură candidatură.

Procesul electoral a debutat la începutul lunii octombrie cu alegerea șefilor de departament și a membrilor consiliilor de departamente. Candidaturile pentru funcția de rector, de membru în Consiliile Facultăților, și, respectiv, de membru în Senatul universitar s-au putut depune în perioada 01 – 10.11.2023.

Pentru funcția de rector a universității a fost depusă o singură candidatură. Este vorba despre prof. univ dr. Anca Dana Buzoianu, actualul rector al UMF Cluj, care, odată cu depunerea candidaturii, și-a depus și planul managerial.

"Îmi doresc să pun în slujba Universității, căreia îi datorez totul, experiența în domeniul managementului academic acumulată până acum ca rector și ca decan al Facultății de Medicină și sper ca astfel să pot să întorc școlii
care m-a format o parte din valoarea primită. Oportunitatea de a continua proiectele deosebite pe care le-am început împreună și de a parcurge o nouă etapă a dezvoltării Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” în calitate de rector, mă onorează, iar activitatea mea și a echipei mele se va desfășura după aceleași valori
în care credem cu toții: implicare, respect, profesionalism si performanță", a scris prof. univ dr. Anca Dana Buzoianu în încheierea documentului, în care sunt prezentate și principalele realizări ale celor patru ani de mandat.

Prof. univ dr. Anca Dana Buzoianu este la a doua candidatură pentru funcția de rector al UMF „Iuliu Hațieganu”, universitate pe care o conduce din noiembrie 2019, când a câștigat primul mandat, după ce, din anul 2008, a fost decan al Facultății de Medicină, fiind prima femeie care a ocupat această funcție în cadrul UMF Cluj, precum și președintele Asociației Decanilor Facultății de Medicină din România.

Votul pentru funcția de rector este programat în 27 noiembrie. Conform rezultatului referendumului din data de
30 iunie 2023, validat de Senatul UMF în 3 iulie 2023, rectorul universitatii se desemnează prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din senatul universitar și din consiliile facultăților.

Comenteaza